'Eşek oğlum' sözünün muhatabı kim?

Dünkü köşe yazısı medya aleminde öyle algılandı ama Kekeç bakın ne diyor;

GAZETECİLER.COM - Ahmet Kekeç'in dün kaleme aldığı yazı, "Özkök'e ağır bir hakaret içerdiği" şeklinde yorumlanmıştı. Ancak o yorum Özkök'e değil, sivil vesayet var diyen zihniyete yönelikti...

Ahmet Kekeç sitemize gönderdiği açıklamada şunları söylüyor; 

Ertuğrul Özkök’e çok ağır sayılabilecek yazılar yazdım ama hiçbir zaman hakaret etmedim. Bunu ayıp, haksızlık, hatta terbiyesizlik sayarım. Onun toleransını kötüye kullanmayı da, aynı şekilde ayıp, haksızlık ve terbiyesizlik sayarım. Özkök, farklı dünya görüşlerine mensup olsak da, bence mesleğin en centilmen, en rakik, en düzgün adamlarından biridir. Bir hakkı da böylece teslim edelim.
Kaldı ki, yazım Özkök’le alakalı değil... Çok partili hayata intibakımızdan itibaren, Meclis’te çoğunluğu ele geçiren partilere yönelik “sivil diktaya gidiyor” eleştirilerini ele alan ve tek parti diktası tehlikesine karşı anayasal güvenceleri hatırlatan bir yazı; dikkatle okunduğunda bu görülecektir… Yazının, somut bir kişiye yönelik olmadığını şu paragrafa bakarak da anlamak mümkün: “Eskiden daha akıllı uslu laflar ederdin... Saçmalamaların daha “tevil edilebilir” cinstendi... Ne bileyim, “Karşı devrim” filan derdin... İnandırıcılığı olmasa da, “Menderes diktası”, “Süleyman istibdadı”, “Özal tahakkümü” gibilerden laflar ederdin... Şimdi iyice uçuyorsun”
Bir zihniyeti teşhir ettiğimi düşünüyordum.
Demek ki iyi anlatamamışım.
Maksadını aşan yorumlara yol açtığım için, kabahatin büyük bölümü bana ait.
Durumu bildirir, herkesten özür dilerim.