Ertuğrul Özkök'ten FETÖ darbesine karşı 'DEVRİM' çağrısı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, "Aramızda 14 Temmuz'u özleyenimiz var mı" başlıklı yazısında "FETÖ darbeye kalkıştıysa biz de devrim yapalım" diye yazdı.

GAZETECİLER.COM -

Gençlik yıllarında '68 kuşağının bir temsilcisi olarak sol söylemi takip eden ancak 12 Eylül sonrasında "Elveda Başkaldırı" diyerek girdiği medyada Turgut Özal'ın destekcisi olan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, "Aramızda 14 Temmuz'u özleyenimiz var mı" başlıklı yazısında "FETÖ darbeye kalkıştıysa biz de devrim yapalım" diye yazdı.

TSK'daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından "Darbe girişimi oldu. Üç-beşimiz dışında neredeyse tamamımız kenetlendik. Anında bir toplumsal ateşkes ilan edildi sanki... Üsluplar yumuşadı. Davalar geri çekilmeye başladı. Yine Cumhurbaşkanı’nın o meşum gecedeki sözüne dayanarak soruyorum: Aramızda 14 Temmuz gününü özleyenimiz, o günlere dönmek isteyenimiz var mı?" yazan Özkök'ün "Devrim Çağrısı" şöyle:

Eğer FETÖ denilen çete darbeye kalkıştıysa, bize düşen de...

Bizi yeniden bir millet haline getirecek devrimi yapmaktır...

Yani sapasağlam bir demokrasiyi kurmak...

Hepimizin güveneceği bir devleti yeniden inşa etmek...

Her şeyden önce de hepimizin sığınabileceği bir adaleti gerçekleştirmek.

Yanı başımız cehenneme dönmüşken, vatanımızı koruyacak düzgün ve milli bir orduyu yeniden inşa etmek.

Hepsinden önemlisi de birbirimizin boğazındaki ellerimizi çektirecek, yumruklarımızı açıp birbirimize uzatılan eller haline getirecek bir kardeşlik duygusunu yaratmak.

Evet melun darbeye karşı en kutlu devrim budur.