Ertuğrul Özkök'ten 2015'in en bomba karesi

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök köşesinde tarihi bir kare paylaştı. 12 genel yayın yönetmeninin aynı karede olduğu fotoğrafta kimler yok ki?

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde 2008'de 12 büyük gazetenin genel yayın yönetmeninin bir araya geldiği fotoğraf karesini paylaştı.

Hürriyet'in 60. yılı dolayısıyla çekilen tarihi karede, Vatan, Hürriyet, Radikal, Bugün, Milliyet, Sabah, Posta, Zaman, Star, Cumhuriyet, Yeni şafak gibi gazetelerin o dönemdeki genel yayın yönetmenleri yer alıyor.

Köşesinde "Artık hiçbir güç, bu ülkenin önce gelen 12 gazetesinin genel yayın yönetmenini aynı kareye sokamaz" ifadelerini kullanan Özkök ayrıca "Bu ülkeyi 'millet' yapacak bir aile fotoğrafı ne yazık ki mazide kaldı" dedi.

O FOTOĞRAFTA KİMLER VAR?

O fotoğrafın çekilmesinden sadece 2.5 yıl sonra, 2011'de, bu fotoğraftan o güne ne kaldı diye bakmıştım.Şöyle bir durum vardı:

-Ben artık Hürriyet'in genel yayın yönetmeni değildim.
-Sedat Ergin, o fotoğraf çekildikten bir yıl sonra Milliyet'in genel yayın yönetmenliğinden ayrılmıştı. (Beş yıl aradansonra, şimdi Hürriyet'in genel yayın yönetmeni.)
-Tayfun Devecioğlu Vatan'ı bıraktı, Milliyet'in başına geçti. Sonra oradan da ayrıldı.
-İsmet Berkan artık Radikal'in genel yayın yönetmeni değildi.
-Eyüp Can Sağlık, o tarihte Referans'ın genel yayın yönetmeniydi. Sonra Radikal'in başına geçti.(Geçen yıl oradan da ayrıldı.)
-Selahattin Sadıkoğlu, Bugün gazetesinin genel yayın yönetmeniydi, artık değil. (Sadıkoğlu, ondan kısa süre önce Yeni Şafak'ın genel yayın yönetmenliğinden apar topar ayrılmıştı. O ayrılığın nedeni basının yakın tarihi konusundabir muamma olarak kaldı. Tahminim şu: Ergenekon davasının başında, sahte bir hahamın, kargacık burgacıkelyazısıyla uydurduğu bir Ergenekon çetesi listesinde adı geçtiği için uzaklaştırıldı.)
-Ergun Babahan. O da artık Sabah'ın genel yayın yönetmeni değil.

Aradan 2.5 yıl geçtikten sonra 12 genel yayın yönetmeninden sadece 5'i 2008'deki yerinde kalmıştı.

Rıfat Ababay (Posta), Ekrem Dumanlı (Zaman), Mustafa Karaalioğlu (Star), İbrahim Yıldız (Cumhuriyet), YusufZiya Cömert (Yeni Şafak).

İşte, Özkök'ün paylaştığı tarihi kare: