Ertuğrul Özkök yarını beklemedi!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, yarını beklemedi, Soma'da meydana gelen kazanın ardından hemek kaleme sarıldı. İşte o yazı...

"İnsanın nutkunun tutulduğu anlar vardır" diyen Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, köşesinde Bir milletin ortak matemi başlığı ile Soma'da yaşanan maden faciasını yarını beklemeden yazdı.

"Dün, saat 16’da meydana gelmiş bir kazanın vahametini anlamam için, neredeyse gece yarısının geçmesi gerekti." diyen Özkök, olayın vahametini anladığımda ise artık yazacak hali kalmadığını söyledi.

Özkök'e göre siyasetin paramparça ettiği Türkiye'de, bölünen yüreklerin, kırık duyguların birleşmesine yol açan Soma'daki facia, elem ve ızdırap etrafında birleşen Türkiye'den ortak bir duanın yükselmesine imkan verdi.

"Gölcük Depreminden, Van Depreminden sonra unuttuğumuz dayanışma ruhu tekrar yüreklerimize oturdu." diyen Özkök, siyaset dünyasına ise çarpıcı bir şekilde seslendi.

İşte Özkök'ün siyasetçilere çağrısı:

Arkadaş; Özellikle, sen siyasetçi arkadaş;

Şu partidenmiş, bu partidenmiş hiç fark etmez.

Zaman, oymuş, buymuş zamanı değil.

Dayanışma, yardım, çaba ve dua zamanı...

Elleri ellere uzatmanın, kalpleri kalplere yapıştırmanın zamanıdır.

Soma'ya koşma, yüreklerimizi orada attırma zamanıdır.

 

Ertuğrul Özkök'ün yarını beklemeden yazdım, dediği Bir milletin ortak matemi başlıklı o yazının tamamını okuyabilirsiniz.