Ertuğrul Özkök Pazar günü Şeffaf Oda'da

Ertuğrul Özkök, görevden ayrıldıktan sonra ilk kez bir programa konuk olacak ve merak edilenleri yanıtlayacak. İşte o program ve detaylar...

Ertuğrul Özkök, görevden ayrıldıktan sonra ilk kez bir programa konuk olacak ve merak edilenleri yanıtlayacak. İşte o program ve detaylar...

Güneri Cıvaoğlu ile Şeffaf Oda,  yine çok konuşulacak, yine çok tartışılacak.

Türk Basını’nın Amiral Gemisi Hürriyet’i 20 yıldır yöneten, efsanevi yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, duayen gazeteci Güneri Cıvaoğlu’nun konuğu oluyor.

Şeffaf Oda’nın bir diğer konuğuysa Türk Popu’nun kaliteli ismi Sertab Erener.

·        “That was a good life” diyerek, yayın yönetmenlik koltuğuna veda eden Ertuğrul Özkök yeni yaşamını Güneri Cıvaoğlu’na anlatıyor. Bundan sonra ne yapacak? Yaşamının önceliği ne olacak? Gazetecilik mesleğine nasıl katkısı olacak?

·        20 yıldır sürdürdüğü Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği’nden neden ayrıldı? 20 yılda neler yaşadı, Türk medyasına katkıları ne oldu?

·        “Dünya nereye gidiyor, Türkiye nereye?” Bu soruyu Ertuğrul Özkök nasıl yanıtlıyor? Radikal öngörüsü ne? Özkök’e göre Türkiye neyi, nasıl ıskalayacak?

·        Ayrılık konuşmasını nasıl yaptı , konuşmada neler söyledi? Ağladı mı? Ayrılacağı gün Hürriyet binasına nasıl girdi, duyguları neydi?

·        Ertuğrul Özkök’ün artıları ve eksileri neydi? Nelerden pişman oldu? Kimleri örnek aldı? Kimleri neden üzdü, kimleri nasıl sevindirdi?

·        Ertuğrul Özkök, bir çok ilke imza attığı Hürriyet’i nasıl tanımlıyor? Hürriyet, dünya medyasının neresinde?

·        Henüz 3,5 yıllık gazeteciyken Hürriyet’in başına geçen Özkök, bu zorlu görevin altından nasıl kalktı? Bu koltukta kendisine neden en fazla 5 yıl biçiyordu?

·        Ayrılığı camiada nasıl yankı buldu? Eleştirileri nasıl yanıtlıyor? Kime hak veriyor, kimi haksız buluyor?

·        Hayata, müziğe, edebiyata dair Özkök’ün hiçbir yerde duyamayacağınız görüşleri…  

Güneri Civaoğlu gündemin nabzını yine çok farklı bir açıdan tutuyor. Bir Pazar klasiği Şeffaf Oda, Pazar günü, Saat 12.30’da Kanal D’de.