Ertuğrul Özkök, Kürtlerden utanıyor!

Taraf yazarından ince soru: "Elli yıl sonrasında torunları Özkök hakkında ne düşünecek?"

Mardin'de, yaşanan katliamı "Kürt sorunu" olarak değerlendiren Hadi Uluengin ve yazarına destek veren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e  yönelik 'ırkçı'  tanımlamalı bir yazı bugün de Taraf gazetesinde yer aldı. 

"Irkçılıkla övünüyor"

"Elli yıl sonrasının Türkiye’sinde, Özkök’ün torunları da, dedelerinin yazdıkları hakkında kim bilir neler düşünecek ve söyleyecekler?" diye soran Taraf yazarı Önder Aytaç, "Solculuktan bozma kapitalist Ertuğrul Özkök’ün bizi aşağılamasına katlanamadığım için bu makaleyi kaleme alıyorum. Çünkü Özkök; kendini bağlı hissedebileceği hiçbir ideolojik, etik, dogmasal disiplin kalmadığından, her şeyin mubah olduğu düşüncesi ile işi ırkçılığı ile övünme pervasızlığına kadar götürebiliyor" diye yazdı.

Aytaç, yazısının bir bölümünde ise Özkök ve Uluengin'i, soruna daha dürüst ve demokrat olarak bakan yazarlara havale etti: Bakın o yazarlar kim?   

(...) Eğer ırkçılık bir kişilik bozukluğu ve cahiliye dönemine ait bir hastalık ise, biz de ‘Özkök gibileri’; Mümtaz’er Türköne, Umur Talu, Kürşat Bumin, Gülay Göktürk, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Alper Görmüş gibi sayıları azımsanmayacak kadar çok olan, dürüst ve demokrat ‘Türk hekimine emanet ediyoruz.’ Çünkü Türkiye’de töre açmazı da, kan davası da, Kürt sorunu da, yalnızca Kürtlerin değil, biz Türklerin de en temel sorunsallarındandır.