Ertuğrul Özkök için rakipleri ne dediler?

Özkök'ün rakiplerinden Fatih Altaylı, İsmail Küçükkaya, Ergun Babahan, Umur Talu gibi isimler Hürriyet'deki operasyon ve Özkök için ne dediler?

GAZETECİLER.COM

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'in yayın yönetmenliğini bırakması sonrası tepkiler gelmeye devam ediyor. Özkök'ün rakiplerinden Fatih Altaylı, İsmail Küçükkaya, Ergun Babahan, Umur Talu gibi isimler Hürriyet'deki operasyon için neler dediler?

Fatih Altaylı:

Ertuğrul Özkök, tanıdığım en iyi gazetecilerden biridir. Bugün Türk basınındaki pek çok kişinin yolunu, önünü açan adamdır. Yaratıcı bir gazete yöneticisidir. Sevapları da çoktur, günahları da. Ama ben günahlarıyla değil sevaplarıyla değerlendirmeyi isterim Özkök'ü.
Birlikte çalıştığımız 12 yılı keyifle anarım. Bence Hürriyet Gazetesi için çok ciddi bir kayıptır. Tek rakibimiz olarak gördüğümüz Hürriyet'in başında dümenci olarak Özkök'ün olması bizim için keyifliydi. Çünkü zorlu bir rakipti. O'nun Hürriyet'ini geçmek daha zor ama daha keyifli olacaktı.

İsmail Küçükkaya:

Ertuğrul Özkök Türk medyasının son yılarının en önemli ve renkli figürü, bir numarası.

Göreve geldiği ilk günden itibaren görevi ne zaman bırakacağı tartışıldı bugüne kadar.Kendisi bunu böyle söyler .

Hürriyet açısında bir gazetecilik tarzının değişimi anlamına gelecektir, bundan eminin.

Enis Berberoğlu çok deneyimli ve çok başarılı bir gazeteci ama daha farklı bir tarzı sembolize ediyor .

Enis Berberoğlu açısından ortaya çıkan bir algı var o algının yönetilmesindeki performansı tabîi ki çok belirleyici olacaktır.

Ertuğrul Özkök
'ün en çok Pazar günü yazdığı yazıları daha fazla okuma fırsatı bulacağız öyle gözüküyor.

Doğan Grubu'nun şu an içinde bulunduğu kriz düşünülürse vermiş olduğu en doğru karar.

Ergun Babahan:

Ertuğrul Özkök Genel Yayın Yönetmeliğini bazen çok başarılı bir şekilde, bazen benim gazetecilik anlayışıma göre yanlış bir şekilde yaptı.Özellikle kendisi üzerinden  yarattığı haberlerle başarılı oldu. Özkök yıldızlarla çalışmayı seven bir gazeteciydi, özellikle yıldız köşe yazarları seven bir gazeteci.
 
Son dönemde Ergenekon ve demokrasi mücadelesi   konusundaki yayıncılık anlayışında çok fazla açığa düştü.Ama sonuç itibariyle Hürriyet'i 20 yıl yönetmek, başında kalmak kolay bir iş değildir. Basın tarihinde yerini alacak biridir.
 
Özkök'ün yerine getirilen Enis Berberoğlu bu görevi yürütebilecek mi?
 
Ertuğrul Özkök' le uzun zaman çalıştı. Haber koordinatörlüğü, yazı işlerinde önemli görevler yaptı. Yurt dışında çalıştı. Ankara'yı iyi biliyor, ekonomiyi biliyor. Hürriyet dev bir makine. Çok büyük hatalar yapmadıkça orada başarısız olma ihtimali yok. Bir de Enis iyi bir gazeteci ve Hürriyet'in mutfağını biliyor. O yüzden şansı yüksek,doğru bir seçim. Özellikle içeriden birinin getirilmiş olması, gazeteyi bilen, ekibi, kültürünü bilen biri için her zaman avantajdır.

Umur Talu:

Niye durdu niye gitti, 20 sene durmasının  sebebi neydi? Bugün 20 sene  sonra gitmesinin sebebi ne? Onun içinde bir basın tarihi yatıyor .