Ertuğrul Özkök evine git!

Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin'den Özkök'e mesleği bırakma çağrısı...

GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin, bugün köşesinde Özkök'ün Ahmet Kaya'nın mezarı başında samimi bir şekilde özür dilediğini ancak "hata yapana 'evine git' diyen bir mesleğin mensubu olan" Ertuğrul Özkök'ün artık gazetecilik yapmaması gerektiğini ileri sürdü.

GAZETECİLİK GİBİ SUNULMUŞ YARGISIZ İNFAZ

Ahmet Kaya olayı, gazetecilik gibi sunulmuş bir yargısız infaz olayı, bir insanın ölüme gönderilmesi faaliyetidir.

Ertuğrul Özkök bu icraatından dolayı Ahmet Kaya’dan özür dilerken, gazeteciliği yerle bir etmiş anlayışının da finalini yapmış oluyor.

ÖZKÖK SAMİMİYDİ AMA...

Ertuğrul Özkök’ün bu fotoğrafı çektirir, o duygulu yazıyı yazarken “samimi” olduğunu düşünüyoruz. Böyle ciddi bir olay, bir şov, gösteri, öz-tatmin konusu olamaz; herhalde değildir.

Özkök işlediği gazetecilik suçu için özür dilerken samimidir. Hürriyet gibi gelenekleri olan bir gazeteyi yönetenler de kuşkusuz bu olayın samimiyetine ve önemine inanmışlardır ki, fotoğraf yedi sütun üzerinden yayınlanmıştır.

ÖZKÖK GEREĞİNİ YERİNE GETİRMELİ

Yanlış yapan herkese “evine git” diyen bir mesleğin içindeyiz, Ertuğrul da yıllardır bu mesleğin içinde. Böyle samimiyet göstererek, işlediği gazetecilik suçunu herkesin duyabileceği şekilde itiraf ettiğine göre onun da eve gitmesi gerekir.

Suç gazetecilik suçudur, bu suçu işleyenin mesleğe devam etme hakkı yoktur. Ertuğrul Özkök de gereğini yerine getirerek, bir dönemin hastalıklı gazetecilik anlayışının tümüyle gömülmesine büyük katkıda bulunacaktır.

Okay Gönensin
'in köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor