Ertuğrul Özkök bu habere ne diyecek?

Elbette benimkiler lafı güzaf, bize bu durumu en iyi anlatabilecek, sorularımızın yanıtını verebilecek kişi Ertuğrul Özkök'ten başkası değil.

Şarap deyince akla ilk gelen isimlerden biri Ertuğrul Özkök... Akşam yazarı Tuğçe Tatari de şaraptan konu açılınca aklındaki soruları yazıyor, "Bunlara en iyi cevabı verebilecek kişi Ertuğrul Özkök'tür" diyor

- (...) Şarap deyince akla gelen isimler belli. Bunlara bir süre önce Akın Öngör de ilave oldu.
Garanti Bankası eski Genel Müdürü Akın Öngör, fazlaca tanınan, cemiyet hayatının renkli yüzü, magazin basınının sayfalarında görmekten hoşlandığı biri. Hal böyle olunca da şarap dünyasına girişi medyada fazlaca yer aldı. Ama anlaşılan o ki; bu yüksek medya desteği bile işe yaramadı. Son günlerde hakkında en çok dedikodu üretilen isimlerden biri haline de gelen Akın Öngör'ün şaraplarının bir türlü oturmadığı zaten biliniyordu. Her yıl 'inşallah önümüzdeki sene' hissi veriyordu damaklarımıza.
'Selendi' adıyla piyasaya çıkan şarap, ambalajı ve fiyatıyla da konuşulmuştu ilk günlerde. Selendi ilk eleştiriyi 'Fiyatını hak etmiyor' diye almıştı.
Hatırlarsınız, Öngör, Akhisar'da aldığı çiftlik arazisini bağa dönüştürmüştü. Aradan geçen zaman içinde belli bir tadı tutturamayınca yine aynı bölgede başka bağlar almış ve onları da denemişti.
İşin uzmanlarınca en büyük ve başlıca hatanın Akhisar bölgesinin iklimi olduğu konuşulmuştu. Şaraplı masa sohbetlerinde 'Biraz zamana ihtiyacı var' deniyordu. O günden bugüne  tadın oturması için gereken zaman da geçti ama bir türlü başarı sağlanamadı.
Şimdilerde Akın Öngör'ün 'pes' ettiği, üzüm bağlarının yerine meyve ağaçları diktireceği ve şarap işini kesinlikle bırakacağı konuşuluyor. Gerçi kendisini yakından tanıyanlar 'Akın asla başarıya ulaşmadan bir işi bırakmaz' diyor. Bana da bu kadar yatırım, bu kadar tanıtım yaptıktan sonra pes etmek mantıklı gelmiyor ama konuşulanlar bu yönde.
Diğer taraftan baktığımda Reşit Soley, Sibel Kutman, Güler Sabancı gibi isimlerin hızla kaliteye kalite kattıklarını görüyorum. Çeşme, Denizli, Trakya bölgesi gibi belli başlı yerlerin adı üzüm bağlarıyla yükseliyor. Corvus, Büyülübağ, Kayra gibi markalar hepimizin hayatında kazandığı yeri sağlamlaştırırken, dünyayı gezen, iyi şaraptan anlayan Öngör bu işi nasıl beceremedi anlayamıyorum. Elbette benimkiler lafı güzaf, bize bu durumu en iyi anlatabilecek, sorularımızın yanıtını verebilecek kişi Ertuğrul Özkök'ten başkası değil.