Ertuğrul Özkök 'bahis hesapları'nı açıkladı!

"ileri demokrasinin "İddaa'sı açıldı..." diyen Özkök köşesinde "Bakın zil takıp oynayan bütün köşeler iddaa bayii..." yazdı.

GAZETECİLER.COM - "Latif Demirci, geçen pazar günkü Hürriyet'te, beni çizmiş. Espri de şu:  Polis, "Nehir kenarı operasyonu" yapıyor ve beni tutukluyor. Haberi veren televizyon kanalı aynı anda Başbakan Erdoğan'ın şu açıklamasını veriyor: "Zaten oradan nehir değil, zehir akıyordu. O nehir kurutulacak, yerine duble yol yapılacak."

Nehir kenarında otururken tutuklanan karikatürdeki yazar tahmin ettiğiniz gibi Ertuğrul Özkök'ten başkası değil. Özkök bugün köşesinde "Bazı meslektaşlarımız, "Beş gazeteci daha tutuklanacak" diye zil çalıyor ya, işte bu medya özgürlüğü ikliminin karikatüre yansıması da böyle oluyor. Demek ki nehir kenarında oturma esprim tutmuş." diye yazdı ve  şöyle devam etti:

"Öyle tutmuş ki, şimdi isimlerimiz üzerinden neredeyse iddia oynanmaya başlamış.
O tutuklanırsa, bire kaç verir?
Buyurun, ileri demokrasinin "İddaa'sı açıldı..."

Latifin bu harika karikatürünü okuyunca kendi kendime bir yakın tarih analizi yaptım. Hayatımın 40 yılının siyaset nehri önümden aktı.

(...)

"Biz Türkler hepimiz büyük bir nehrin kenarında oturuyoruz." diyen Özkök ilginç bir de soru sordu:

"Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin? (...) Yüzde 52 oy almış bir başbakanın yeğeninin hayali sunta ihracatının hesabını sorabilen bir basın mı daha özgürdü, yoksa Deniz Feneri'nin adını ağzına alamayan bir basın mı?

Nehir kenarı işte böyle bir şeydir. Akan sulardan korkan, nereye akacağını bilemeyen veya tahmin edenler, kenarda oturanlara kızarlar.

Baktıkça rahatsız olurlar. Nehirleri kurutup, duble yol yapmak isterler. Ama takmayın kafanıza. Nehirler hep akar.

Gelin hep birlikte keyifli bir iddiaya girelim. "Tutuklanacak" 5 gazeteciden hangisi bire kaç verir? Nerede mi oynayacaksınız?

Çok kolay. Bakın zil takıp oynayan bütün köşeler iddaa bayii..."