'Ertuğrul gidecek' nasıl slogan oldu?

"İlk söyleyeni biliyorum ama... Açıklarsam popüler efsanenin büyüsü bozulur."

Günlerdir medyada konuşulan bir konu var: "Ertuğrul Özkök gidiyor mu?"

Kimileri ona 'gidici gözüyle bakıyor' (Habertürk)  kimileri "2030'a kadar görevi başında" diyor (Kanat Atkaya)....

Bugün bir isim daha konuya müdahil oluyor. Akşam yazarı Serdar Turgut, 'Ertuğrul Özkök gidiyor efsanesi'ni aslında ilk olarak Hürriyet'te bir ismin ortaya attığını söylüyor...

(...) Hürriyet'te çalıştığım yıllarda benim başıma şöyle şeyler gelirdi:
Örneğin; odamda oturmuş yazı konusu düşünüyorum. Kapı açılır, stresten bembeyaz olmuş suratıyla bir adam girer odaya ve masanın öteki tarafına çöker. Siz 'Keşke burada hiç olmasaydı bu' diye düşünürken, o maalesef konuşmaya da başlar. 'Artık kesinleşti' diye başlar sözüne ve 'Ertuğrul yakında gidiyor' diye devam eder.

"DELİLER KENDİLERİNİ KOLAY İKNA EDER"

Ben bunu ilk duyduğumda gitmesi için ortada bir neden olmadığı halde 'Acaba doğru olabilir mi?' diye düşünmüştüm ama sonra ertesi yıl aynı ayda neredeyse aynı gün ve saatte aynı kişi yine odama gelip aynı surat ifadesi ve sinirle aynı lafları tekrarlayınca ortada cidi bir ruh hastalığı vakası olduğunu anladım. Tedavisi de yoktu bunun. Her deli gibi bu da kendi halüsinasyonlarına inanıp tavırlar filan alıyordu. Deliler kendilerini kolay ikna ettiklerinden çevrelerini de etkileme güçleri olabiliyordu...
Böylece bizim popüler kültürümüze 'Kilroy buradaydı' sloganı belki yerleşmedi ama 'Ertuğrul gidecek' sloganı sağlam biçimde yerleşti.
Ben yıllardır onun gidip gitmeyeceğine takan insanların deli olmaları dışındaki takma nedenlerini iyice merak etmişimdir. Cevabım hala yok, hala daha merak etmeyi sürdürüyorum.