Ersoy Dede: Şile'de köylünün 500 dönüm arazisine kim çöktü?

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Sözcü Gazetesi'nde yer alan Şile'nin muhteşem kıyılarından birinin talan edilmek üzere peşkeş çekildiğine dair yer alan haberin perde arkasını araştırdı.

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede bugünkü köşesinde, 'Şile'de köylünün 500 dönüm arazisine kim çöktü?' başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Dede, Sözcü Gazetesi'nde yer alan Şile'nin muhteşem kıyılarından birinin talan edilmek üzere peşkeş çekildiğine dair yer alan haberin perde arkasını yazdı. Star yazarı, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı'dan olayın aslına dair merak edilenleri tek tek öğrendi. 

İşte o yazı... 

Sözcü Gazetesi'nde Şile'nin muhteşem kıyılarından birinin talan edilmek üzere peşkeş çekildiğine dair bir haber yer aldı.. Habere göre Akçakese kıyısında bir otel inşaatı varmış.. Bu otelden kıyıya bir beton yol yapılıyormuş. Yolun bittiği yerde de bir plaj tesisi kuruluyormuş. Bu tesisin kurulabilmesi için kayalar deliniyormuş. Foseptikler kazılıyormuş. Daha da önemlisi bu proje için endemik tür olan kum zambakları yok ediliyormuş..

Önce tartışmaya konu olan sahile gidip söz konusu iddiaları yerinde inceledim.. Peşinden de, doğa ve çevre konusunda hassasiyetini bildiğim Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı'yı aradım ve olayın aslını sordum. Sahiden böyle bir talan varsa buna nasıl göz yumduğunu öğrenmek istedim.. Konuşmamızın özetini nakledeyim..

1) Bölgede devam eden bir otel inşaatı yok.. Gittim kendim gördüm.. Sahiden yok.. Sahilde, sahile yakın herhangi bir alanda. Yok.. Başkan'a 'bekleyen otel projesi var mı?' diye sordum.. O da yokmuş. Şile Belediyesi tarafından ruhsatlandırılmış böyle bir iş yok..

2) Plaj tesisi dedikleri sökülüp takılabilir demonte kamelyalar.

3 ) Foseptik uygulaması da yok. Doğayı ve denizi kirletmeyecek nitelikte seyyar, sızdırmaz wc uygulaması planlanmış.

4) Beton hiç bir yerde yok. Kum üzerindeki duş, gölgelik ve soyunma kabini alanları, Kıyı Kanunu'na uygun ve demonte şekilde planlanmış..

5) Şile'nin önemli endemiklerinden olan Kum Zambağı da bu bölgede değil.

6) Sahil vatandaşa kapatılmıyor. Giriş paralı falan olmuyor.. Şile'deki Ayazma, Ağlayankaya ve Uzunkum Plajları statü olarak nasılsa Akçakese plajı da (üstündeki işletme açısından) aynı şekilde..

Yazının devamı için tıklayın...