Ergun Babahan iktidara öyle bir çaktı ki...

Günün en şaşırtıcı 'yumurta' yazısını o kaleme aldı. Star yazarından böyle bir yazı şaşırttı.

GAZETECİLER.COM - Ergun Babahan kelimenin tam anlamıyla sağ gösterip sol çaktı...
Günün en şaşırtıcı 'yumurta' yazısı ondan geldi.
Ne Ahmet Hakan yazabildi onun yazdıklarını...
Ne Yılmaz Özdil...

Önce Engin Ardıç'ın dünkü 'orantısız saçmalık' olarak nitelenen yazısına çaktı. Ardıç'ın bebeğini kaybeden hamile kız için yazdıklarını "dişi köpek kuyruğunu sallamazsa" bakış açısı olarak niteledi.

Ancak Ergun Babahan'ın asıl şaşırtıcı olan yazısı bundan sonra... Burhan Kuzu'nın bile bile 'o yumurtaları' yediğini yazdı.
"Haksız" buldu...
"Ayıp" etti dedi...

İşte o yazı; 

Burhan Kuzu yanlış yaptı

AK Partili Burhan Kuzu, cumartesi günkü olayların ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne giderken çiçeklerle karşılanmayı beklemiyordu herhalde.

Mensubu bulunduğu partisinin denetimindeki polis, İstanbul’da tam bir şiddet operasyonu gerçekleştirmiş, gençleri insanın tüylerini diken diken eden bir şekilde dövmüştü.

Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, bu olaya tepki göstermedi bildiğimiz kadarıyla. Kimseyi istifaya da çağırmadı. Sonra kalkıp dayak yiyen çocukların okuluna gitti.

Giderken yumurtalı protesto olacağını biliyordu, o yüzden polisiye önlemler altında gitti. Çocuklar da kendisine “şık” olmayan bir karşılık verdi.

Burhan Bey, şemsiyelerle kurtulduğu yumurta yağmurundan sonra Ankara Üniversitesi Rektörü ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Dekanı’nı istifaya davet etti.
Ayıp etti.
Eğer, öğrencilerin vahşice dövülmesine sesini yükseltmiş
olsaydı böyle bir hakkı olabilirdi.

Bir hukukçu, anayasacı ve üniversite hocası olarak bu olayı görmezden geldi. Protesto edileceğini bilerek üniversiteye gitti.

Gittiği üniversite ziraat değil, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ydi. Sonuçta çocuklar kendi okullarında da biber gazı yedi. Burhan Bey sağduyulu bir değerlendirme yaparsa, nerede hata yaptığını görür herhalde."