Ergun Babahan, Güzin Abla olursa!

'Rumuz 28 Şubat: Güzin Abla bu gericiler iyice azdı. Niye 28 Şubat’taki gibi bir şeyler yapmıyoruz?' Bu satırlar Ergun Babahan'a ait. Neden mi?

GAZETECİLER.COM

Star yazarı Ergun Babahan bugün ilginç bir yazıyla karşımızda. Son dönem hem medya üstüne yazılarıyla dikkat çekiyor hem de giderek derinleşen bir mizah dili kullanıyor. Bugün de köşesinde Güzin Abla'cılık oynamış. Genelkurmay'ın en son patlayan belgelerinde Güzin Abla'nın bile kullanılmasını öngeren planlar ortay çıkınca konu artık siyasal analizlere değil geyik yazılara konu olmaya başladı.

Güzin Abla’ya laiklik soruları

Rumuz Çağdaş: Güzin Abla, bu irticacılar yüzünden kocam çok gergin, çok sert. Bir tek bana karşı değil. Seks hayatımız mahvoldu. Darbe olursa eski mutlu günlerimize dönebilir miyiz?

Güzin Abla: Elbette kızım. Darbenin Kürt meselesinden Alevi meselesine, Ermeni sorunundan gericiliğe kadar her türlü derdin ilacı olduğu tarihsel bir gerçek. Benzer koşullarda Dersim’de neler olduğunu Onur Bey daha geçen gün Meclis’te anlatmadı mı?

Bu darbe her derdin ilacıdır. Çağdaşlık getirir, diş ağrısına, baş ağrısına iyi geldiği gibi, senin laik kocanı da rahatlatır. Bir gecede eski mutlu günlerinize dönebilirsiniz.

Rumuz Utangaç: Güzin Abla üniversitedeyim. Erkek arkadaşım benimle sevişmek istiyor? Ne yapayım.

Güzin Abla: Rahat ol kızım, çağdaş değil misin! Zaten sizin gibiler yüzünden bu toplum geri kaldı. Kızım Kıbrıs meselesiyle cinsel hayatını karıştırma. Birinde memleketi satıyor olursun, diğerinde memlekete çağ atlatırsın.

Rumuz 28 Şubat: Güzin Abla bu gericiler iyice azdı. Niye 28 Şubat’taki gibi bir şeyler yapmıyoruz?

Güzin Abla: Daha ne yapalım kızım. Beni bile işin içine soktular. Askerler yazıyor, askerler cevaplıyor. Benim köşem bile irticayla mücadele köşesine dönüştü. Zaten bir ben, bir de Sisi. Biz olmasaydık ne yapardınız merak ediyorum.

Rumuz Medya: Güzin Abla memleket elden gidiyor. Medyamız uyuyor mu? Emin Çölaşan’ı yolla, Bekir Coşkun’u yolla, ne olacak bu işin sonu...

Güzin Abla: Kızım sen okuduğunu anlamıyorsun galiba. Daha ne yapsın medya! Karargah yazıyor gönderiyor biz manşet yapıyoruz. Bu halk anlamakta biraz zorluk çekiyor. Bidon kafalı da ondan. Göbeğini kaşımayı bırakıp gazete okusa uyanacak ama gazete de okumuyor. Varsa yoksa gerici gazeteler veya gayri ciddi gazeteler. Üstelik biz okusunlar diye ne hediyeler veriyoruz. Ama şu promosyon yasağı kalksın bak, her şey nasıl yoluna giriyor.

Bu kadarla bitmiyor Güzin Abla'nın öğütleri. Devam ediyor... Gerisi için lütfen...