Ergin'de Baykal gibi hükümete yüklendi

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Baykal'ın görüntüleri Ergenekon davası üzerinden hükümete yüklendi!

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, bugünkü köşesinde Deniz Baykal'ın görüntüler için AK Parti hükümetini suçlayan tavrına, Ergenekon davası üzerinden giderek destek verdi.

Ergin "Bazı çifte standartlar ve ilkeli tavır ihtiyacı" başlıklı yazısında "CHP lideri Deniz Baykal'la ilgili son tartışmalar özel hayatın dokunulmazlığı ve haberleşme hürriyetinin ihlali konularını yeniden Türkiye'nin gündemine taşınmış bulunuyor" dedi ve Ergenekon davasının özel hayatı ihlal eden kayıtlarını hatırlattı.

Ergenekon iddianamesinde yer alan İlhan Selçuk ile İbrahim Yıldız'ın telefon görüşmelerinin  hatırlatan Ergin, şöyle yazdı:

"Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, 10 Şubat 2008 tarihinde saat 16.14'te gazetenin başyazarı İlhan Selçuk'u aradığında muhatabının telefonunun dinlemede olduğundan haberdar değildir.

Konuşmaları döner dolaşır İlhan Selçuk'un kısa bir süre önce televizyonda izlediği Rio karnavalına gelir. Selçuk, "Yav o Brezilyalı kadınların böyle tenleri esmer falan ama pırıl pırıl vay canına... Nasıl dans ediyorlar" der."

SAYGIN BİR HUKUK DEVLETİNE YAKIŞAN

"Evinin kapısını kapadıktan sonra İlhan Selçuk'un hangi TV kanalını izleyeceği yalnızca kendisini ilgilendiren bir konudur." diyen Ergin yazısını şöyle sürdürdü:

"Ancak Selçuk örneğinde olduğu gibi, Ergenekon sanıklarının hemen hemen hepsinin hakim kararıyla dinlenen konuşma tapeleri delil niteliği taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın iddianamelerin eklerine tam metin olarak konulmuştur. Ergenekon savcılarının BU tasarruflarının sonucu sanıkların özel hayatları kamuya açık bilgi haline gelmiştir.

Batı'da meydana gelse özellikle birey hakları ve liberal değerler konusunda duyarlı çevrelerin ayağa kalkacakları bu olaylarda, Türkiye'de yaprak kımıldamamıştır. Hükümete muhalif isimler oldukları için onların en temel özgürlüklerinin bu şekilde ihlal edilmesi hükümete yakın çevrelerde mesele yapılmamış, daha çok tebessümle karışık bir "oh olsun size" rehaveti ile izlenmiştir.

Saygın bir hukuk devletine yakışan uygulama, bu konuşmaların özel hayata ilişkin bölümlerinin ayıklanması olurdu."

Sedat Ergin'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları