Ergenekon davasının boku çıktı

Diyor ki: Ergenekoncu olsam keyiften şimdi çaydaçıra oynuyordum...

GAZETECİLER.COM - Taraf yazarı Roni Margulies, son gözaltılara farklı bir açıdan yaklaştı...
Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın gözaltına alınmasını "Ergenekoncu olsaydım, keyfimden ya çaydaçıra oynuyor ya da halay çekiyor olurdum.
Ergenekon davasının boku çıktı." şeklinde yorumladı.

Taraf yazarı yazısına şöyle devam etti:

"Benim çevremde bile "Artık eminim, Ergenekon denilen dava bir darbe teşebbüsü davası değil" diyenler çoğaldıysa, davanın inandırıcılığı yitiriliyor demektir.
Gazetede çalıştığımı öğrenen taksici bile "Abi, seni ne zaman götürecekler?" diyorsa, dava kamuoyunda geyik konusu olmuş demektir.
(...)
ERGENEKON'UN EKMEĞİNE YAĞ SÜRENLER

Ahmet Şık ve Nedim Şener gibi, Mustafa Balbay ve hatta Veli Küçük'ün de adil yargılanma hakkını, suçu kanıtlanmadan iki yıl yatmama hakkını savunuyorum.
Ama sistemin genel sakatlığından yola çıkıp "Ergenekon fasa fisodur", "Fethullahçıların ve/veya hükümetin uydurmasıdır" diyenlerden de çok fena halde kuşkulanıyorum. Ya Ergenekoncu olduklarını, ya da bilmeyerek, istemeyerek, Ergenekon'un ekmeğine yağ sürdüklerini düşünüyorum.

AK PARTİ'YE HELAL OLSUN!
Bütün bunların ötesinde, konunun arapsaçına dönmüş olmasının sorumluluğunun kimde olduğundan ise hiç kuşkum yok.
AK Parti hükümetine söyleyeceklerim şunlardan ibaret: Ergenekon davasını yılan hikâyesine çevirmeyi becerdiniz ya. Helal olsun! Kürt Açılımı'nı anlamsız bir hale getirmeyi becerdiniz ya. Helal olsun! Kıbrıs konusunda Mümtaz Soysallaşmayı becerdiniz ya. Helal olsun! Bu halkın size destek verdiği her konuyu yün yumağına dönüştürmek ustalığını gösterdiniz ya.
Helal olsun! Başbakanından milletvekiline, başbakan yardımcısından bakanlık müstahdemine, hepinize helal olsun! Ve sayenizde Ergenekon toparlanıp amacına ulaşırsa, bana elbette geçmiş olsun, ama umarım unutmuyorsunuzdur, size de geçmiş olsun!