Ergenekon davası PUÇ* oldu!

Taraf yazarı Savcı Zekeriya Öz'ün görevden alınmasıyla bir uzlaşmaya varıldığını dillendiriyor.

GAZETECİLER.COM - "Bir Zekeriya Öz gider bir Zekeriya Öz" gelir denildi...
Öz'ün görevden alınması ile davanın bitmeyeceği öne sürüldü.
Taraf yazarı tüm bunları "züğürt tesellisi" olarak niteliyor.
Orhan Miroğlu'na göre "Ergenekon davası puç*oldu"...
Bir de iddiası var.
Özetle diyor ki:
"Davanın tarafları uzlaştı..."
Yani bu iş burda bitti...

Yazısından satırbaşları getirelim sizlere:

"Savcı Öz'ün gitmesi, Ergenekon'da, tam bir kırılma noktasıdır. Davanın seyrinde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı gün gibi ortada. Değerli dost Akif Beki alınmasın ama, "Savcılar ölmez, bu dava bitmez" diye yazı yazmanın, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganından pek farkı yok.
İkinci sloganı ata ata elli bin insanımızın ölmesine göz yumduk.
(...)
ZÜĞÜR TESELLİSİ

Şimdi durum vahim..

Türkiye tarihinde bir ilke korkusuzca imza atan savcıyı görevden aldılar.
Bir Zekeriya gider diğeri gelir diye düşünenler yanılıyorlar. Bu bana biraz da züğürt tesellisi gibi geliyor. İtirafı zordur belki, ama bu tenzil, Ergenekon konusunda kamuoyunda cılız da olsa var olan moral ve vicdani sahiplenmeyi, yüreğinden vurdu. Öz'ün görevden alınması akla bir uzlaşmayı getiriyor.
Davayı başından beri kontrol edenlerin, bir iç politika malzemesi olarak görenlerin daha doğru bir deyişle davaya taraf olanların uzlaşması söz konusudur.

AK PARTİ VE GÜLEN CEMAATİ'NİN DAVASI

Sezar'ın hakkı Sezar'a, ne Ergenekon ve JİTEM savcılarının ne de hükümetin arkasında, sokaklara çıkıp adalet talep eden, geçmişin hesabı görülsün diyen muazzam kalabalıklar vardı. Ortada AK Parti hükümetinin temsil ettiği siyasi bir irade vardı sadece. Hadi açıkça söyleyelim, Gülen cemaati vardı bir de.

(...) DAVADA DERİNLEŞMEK İŞLERİNE GELMEDİ

Bu durumda, cemaatin de AK Parti'nin de bu davada derinleşmek, Numberg mahkemeleri gibi mahkemeler kurup hesap sormak diye bir derdi niçin olsundu?
Olmadı nitekim ve zımni mi değil mi, çok da önemli değil, ama bir mutabakatla yolun sonuna gelindi. Cemaatin ve AK Parti'nin Ergenekon davasından amaçladığı şey ise fazlasıyla hâsıl oldu.

* Puç, bazı yörelerde dana çağırma ünlemi olarak geçiyorsa da, yazıdaki puç, bitmek, tükenmek, bîmecâl -çaresiz, takatsiz- kalmak anlamındadır.