Erdoğan’ınki sivil vesayetin Allahı’dır!

Başbakan Erdoğan'a dönük sert eleştirilerine devame den Hasan Cemal, vesayet tartışmalarına radikal bir yorum getirdi...

GAZETECİLER.COM
AKP cemaat savaşının odağına yerleşen vesayet tartışması tam gaz devam ediyor. t24 yazarı usta gazeteci Hasan Cemal, Başbakan Erdoğan'ı hedef aldığı yazısında "Erdoğan’ınki ‘sivil vesayet’in Allah’ı" dedi.

İşte Hasan Cemal'in yazısındaki ilgili bölüm:

Evet öyle...

Eğer Cemaat’inki sivil vesayet ise, Erdoğan’ınki ‘sivil vesayet’in Allah’ı değil mi?

Evet öyle, daniskasıdır.

Eğer Cemaat’inki darbe girişimi ise, Erdoğan’ınki adım adım gerçekleşme yolundaki bir darbe değil mi?

Evet öyle.

Yargı bağımsızlığına, kuvvetler ayrılığına, hukukun üstünlüğüne darbe değil mi?

Hedefi tek adamlık olan darbeci adımlar değil mi Erdoğan’ınki?

Savcının emrinde yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten polisleri görevden almak, yargı bağımsızlığına darbe değil mi?

Adli Kolluk Yönetmeliği’ndeki son değişiklik, yargı bağımsızlığına darbe değil mi?

Yargıya intikal etmiş, soruşturma süreci başlamış bir rüşvet ve yolsuzluk olayı konusunda, her Allah’ın günü kirli tezgâh, çirkin komplo diye, yürütmenin başı olarak devamlı konuşmak yargı bağımsızlığına darbe değil mi?

Demokrasileri demokrasi yapan kuvvetler ayrılığı ilkesine ölümcül darbeler indirmek değil mi?

Oğlu operasyon çerçevesinde içeri alınmış olan, kendi adı da soruşturma dosyasında geçen bir İçişleri Bakanı, dokuz gün boyunca koltuğunda otururken, başta  operasyonu yürütenler olmak üzere 400 civarında polisin görevlerinden alınması, kilit noktalara hemen yeni atamalar yapılmış olması, bir yandan yargı bağımsızlığına darbe, diğer yandan Tayyip Erdoğan’ın ‘sivil vesayeti’ni pekiştirme yolunda yeni bir adım değil mi?


İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Salih Tuna: Ne yapmalı