'Erdoğan'ın koltuğu sallanıyor'

Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan: 'Başbakan hataların sorulmamasını istiyor ama bu hatalar koltuğunu sallıyor' yazdı

GAZETECİLER.COM - Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, köşesinde yine sert bir hükümet eleştirisine imza attı: 'Başbakan hataların sorulmamasını istiyor ama bu hatalar koltuğunu sallıyor.' diyen Altan yazısında bakın neler yazdı:

"Korkunç bir yaz yaşıyoruz, memleketten kan sızıyor. Galiba son zamanlarda hiç bu kadar korkunç bir dönemden geçmemiştik.

Ölüm, hayatın önüne geçmiş gibi gözüküyor.

(...) Kısa zamanda somut adımlar atılmazsa daha büyük felaketler yaşanabileceğinden, büyüyen nefretin ülkeyi yakacağından birçok insan gibi ben de korkuyorum.

Savaşın yayılmasını isteyen güçlerin gölgesi her yanda gözüküyor.

Sadece PKK'nın uluslararası konjonktürün kendisine sağladığı yeni avantajlarla savaşı şiddetlendirmesinden söz etmiyorum.

Uludere'den bu yana "devlet içinde" yaşanan tuhaflıklardan da söz ediyorum.

AKP, devletin zirvesindeki birkaç kişiyi kendi yanına alarak "devleti kontrol ettiğini" sanırken o devletin içinden birilerinin de AKP'yi siyaseten çok zayıflatacak ve ölümleri arttıracak işler yapma ihtimalinin bulunduğunu söylemek istiyorum.

Bu son saldırı da kuşkularla dolu.

(...) Bu son olay dağda bir çatışma değil, bir mayın patlatması değil, içinde roketatarlı gerillaların olduğu bir arabanın açık arazide gelip, sivil otobüsün içindeki silahsız askerleri vurması, bu nasıl mümkün olabildi?

Bütün bu kuşkulu sorular askerî açıdan nasıl cevaplandırılacak?

Başbakan, ordunun hataları konusunda kimsenin soru sormamasını istiyor ama bu "hatalar" onun iktidarını sarsıyor.

Ölen her çocuk onun iktidarını biraz daha zayıflatıyor.

Cumhuriyet tarihi boyunca bu devlet "sivillere" hiç teslim olmadı, her zaman büyük oy oranlarına sahip "muhafazakâr" politikacılar "devleti ele geçirmenin" hayalini kurdular ama hiçbir zaman bunu başaramadılar.

Sonları hüsran oldu.

Hukuki çerçevesi düzgün bir şekilde çizilmemiş olan bu devletle işbirliği yapmayı hayal eden, devleti bu hukuksuz zeminde ele geçirebileceğini sanan, bu hukuksuz devleti kendi iktidarı için kullanabileceğini düşünen her politikacı bu "hesabı" pahalıya ödedi.

Devleti "ele geçirmek" değil, devleti "yönetmek" isteyen bir politikacı ancak güçlü olabilir bu ülkede.

(...)

AKP yönetimi Uludere'den bu yana yaşananları bir daha gözden geçirsin.

"Demokratik bir iktidar" yerine "mutlak bir iktidar" isterken kendilerini de, ülkeyi de kanlı bir süreçte hırpalıyorlar.

Demokrasiden, hukuktan, barıştan, eşitlikten başka çare yok.

Bunca ölüm bunu kanıtlamaya yetmiyor mu gerçekten?