Erdoğan’ın davası niye sonuçlanmıyor? Abdülkadir Selvi sordu

Abdülkadir Selvi, Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili AK Partililere yönelik suçlamasının siyasette fırtına kopardığını söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı ve 4 yıldır sonuçlanamayan davaya dikkat çekti.

Selam-Tevhid kumpasının ortaya çıkması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere 1050 kişinin FETÖ’cüler hakkında dava açtığını ve 2016 yılında açılan, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde devam eden davanın uzaması için FETÖ’cü hâkim ve savcıların ellerinden gelen tüm imkanları kullandığını söyleyen Abdülkadir Selvi, "Erdoğan ülkenin en güçlü insanı ama açtığı dava 4 yıldır bir türlü sonuçlanamıyor. Çünkü FETÖ’de oyun bitmiyor." dedi.

Erdoğan’ın davası niye sonuçlanmıyor

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili AK Partililere yönelik suçlaması, siyasette fırtına kopardı.
15 Temmuz’da FETÖ darbesini püskürten Cumhurbaşkanı Erdoğan ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından FETÖ’nün siyasi ayağı olmakla itham edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İlker Başbuğ hakkında soruşturma izninin işleme konulmamasına karar vermesi üzerine Anayasa Mahkemesi, Yüce Divan sıfatıyla dosyayı inceleyip davanın düşmesine karar verdi. Ergenekon davasında ise beraat kararı çıktı. FETÖ’nün en büyük siyasi kumpaslarından biri olan Selam-Tevhid soruşturmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonları yasadışı bir şekilde dinlenmişti. FETÖ, Erdoğan’la birlikte Cemil Çiçek, Binali Yıldırım, Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Recep Akdağ, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ, Taner Yıldız, Lütfi Elvan, Mehdi Eker, Fatma Şahin, Yalçın Akdoğan, İsmet Yılmaz, Efkan Ala, Numan Kurtulmuş, Mustafa Varank, Abdulhamit Gül ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da yer aldığı 1706 kişiyi dinlemişti. CHP, MHP ve BBP’den milletvekillerinin de yer aldığı Selam-Tevhid dosyasında işadamları ve gazeteciler de vardı.

Bunları üzerinden çok zaman geçtiği için hatırlatmak istedim. Selam-Tevhid kumpasının ortaya çıkması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere 1050 kişi FETÖ’cüler hakkında dava açtı. FETÖ’cü polisler Ömer Köse ve Yurt Atayün gibi isimlerle birlikte yasadışı dinlemelere izin veren FETÖ’cü hâkim ve savcılar hakkında şikâyetçi olundu. 2016 açılan dava, hâkim ve savcıların yargılaması Yargıtay’da yapıldığı için Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde devam ediyor. Ama FETÖ’cü hâkim ve savcıların bir kısmı firari olduğu için her yakalananla birlikte dosyaya yeni bir bilgi giriyor. Ama daha da önemlisi, FETÖ’cü hâkim ve savcılar özellikle davanın uzaması için ellerinden gelen tüm imkânları kullanıyorlar. Erdoğan ülkenin en güçlü insanı ama açtığı dava 4 yıldır bir türlü sonuçlanamıyor. Çünkü FETÖ’de oyun bitmiyor.

Kalpazan final kararı aldı ancak bir ümit var! Devam edebilir DSİ 515 Sürekli İşçi Alımı Yapacak! Başvuru Şartları ve Detaylar! Karadeniz'de Palamut Yerini Hamsiye Bıraktı! Balık Tezgahlarında Fiyatlar Uçuyor Güven Endeksi Kasım'da Perakende ve İnşaatta Yükseldi Hizmette Düşüş Yaşandı TÜİK 24 Yeni Personel Alımı Yapacak! Sözleşmeli ve Uzman Yardımcısı Pozisyonları İçin Başvurular Başladı