Erdoğan'ı hayranlıkla selamlıyorum!

Ahmet Altan'dan net tavır: "ben Erdoğan'ın bu müthiş girişimini, olağanüstü cesur liderliğini, vizyonunu hayranlıkla selamlayıp bütün gücümle destekliyorum.

GAZETECİLER.COM - Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu'daki başarılı gezisi sürdürürken gündeme gelen PKK ve MİT'in Oslo'da yaptıkları görüşmelerin bantları internete düştü.

Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, köşesinde bu gelişmenin üzerine Erdoğan'ı şimdi destekleyin başlıklı yazısında ses kaydının kaynağını sorgulamak yerine içeriğine baktı. Yorumu da şöyle oldu:

"Haber sitelerine düşen bu kayıtlardaki konuşmalar, sanırım "ucuz bir muhalefet" anlayışı tarafından kıyasıya eleştirilecektir. Hâlbuki, bu konuşmalar Erdoğan'ın gerçekten büyük bir alkışı hak ettiğini gösteriyor. Hem kendisi hem de ülkesi için arzuladığı "liderlik" için Kürt sorununun önemini kavradığı ve bu konuda "milliyetçi önyargılardan" sıyrılabildiğini PKK'ya temsilci göndermesinden anlıyoruz. Üstelik bu temsilciler, sorunun çözümü için pazarlık alanını çok geniş tutuyorlar.

BU MÜZAKERELER VARKEN NİYE SAVAŞA GEÇİLDİ?

Kandil'den İmralı'ya, İmralı'dan Kandil'e gönderilen mektupları bizzat MİT Müsteşarı götürüyor "güven ortamını" ve barışı sağlayabilmek için. Üstelik bu görüşmeler daha geçen yıl yapılıyor. (...) Görüşmelerde, "silahla ve şiddetle" açılması gereken bir tıkanma, bir inatlaşma, bir hak inkârı görülmüyor, öyleyse neden silahlar bu kadar çok patlıyor?
Niye insanlar ölüp duruyor?

ERDOĞAN BÜYÜK BİR RİSK ALDI

MİT Müsteşarı'nın da söylediği gibi Başbakan Erdoğan bu müzakereleri sürdürürken "büyük" ve saygı duyulacak bir risk alıyor. Türk ulusalcıları, bu "riski" ona ödetmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Karşılaşacağı bu saldırıda kim onu destekleyecek?

ERDOĞAN'I HAYRANLIKLA SELAMLIYORUM

Başkasını bilmem ama ben Erdoğan'ın bu müthiş girişimini, olağanüstü cesur liderliğini, vizyonunu hayranlıkla selamlayıp bütün gücümle destekliyorum. Dilerim bu barış yolundan her şeye rağmen vazgeçmez. Savaşla değil barışla "liderliğini" mühürler ve Kürt'üyle Türk'üyle bütün toplumun yolunu açar.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor