Erdoğan suçlaması Nazlı Ilıcak'ı çıldırttı!

Diyarbakır'dan yayınlanan Basın Odası gergin tartışmaya sahne oldu. Nuray Mert'in 'Tayyip Bey gelse sizin kadar savunmaz' sözleri Nazlı Ilıcak'ı çıldırttı.

GAZETECİLER.COM
Başbakan Erdoğan'ın mitingi nedeniyle Diyarbakır'dan yayınlanan Basın Odası hayli gergin bir tartışmaya sahne oldu. Son günlerde muhafazakar medyada sert eleştirilere hedef olan Nuray Mert'in sözleri Nazlı Ilıcak'ı kızdırınca olanlar oldu.

Başbakan'ın Diyarbakır mitinginde BDP'yi 'müslüman değil Zerdüşt' olmakla suçlamasını eleştiren Nuray Mert, 'Zerdüşt olmak bir suçlama konusu olamaz' dedi.

Böyle bir suçlamanın kendisinin bir suç olduğunu söyleyen Mert'e Nazlı Ilıcak'tan itiraz geldi.

Başbakan'ın sözlerini tevil etme çabasını abartan Ilıcak, Başbakan'ın bunu bir suçlama olarak söylemediğini savundu. Nuray Mert, Ilıcak'a 'Tayyip Bey gelse sizin kadar bunu savunmaz' deyince ipler koptu.


Moderatör Sedat Ergin'in sakinleştirmekte zorlandığı tartışma karşılıklı suçlamalara konu oldu.



Nuray Mert: Başbakan, muhalefet liderini 'Alevi' diyerek yuhalatıyor. Bunun dindar olmakla muhafazakar olmakla alakası yok. Bu gerçekten çok kaygı verici. BDP'nin geleneği ise modernist ve sol bir çizgiden geliyor. Her seküler milliyetçi hareket gibi tarih öncesi köklerine gönderme yapıyorlar. Ama bu demek değildir ki 2011 itibariyle bir siyasi hareketi muhatap alırken bu işlere dönülecek. Velev ki öyle olsun. Hani dinler arası diyalog falan amaçlanıyordu. Bu bölgede çok az olmakla birlikte Zerdüşt ve Ezidi vatandaş da var. Bu bölgede Zerdüşt olmanın suç sayıldığı, suç delili sayıldığı bir toplumda mı yaşıyoruz?

Nazlı Ilıcak: Suç değil siyasi tartışma olarak söylüyor...

Nuray Mert: Siyasi tartışma falan değil. 'Bunlar Zerdüşt!' diyor. Nazlı Hanım, bunun bir mantığı var mı? Bunu bir suçlama olarak söylüyor. 'Ah bunlar Zerdüşt, Zerdüşt kardeşlerimiz de gelmiş' demiyor ki. 'Bunlar eşkiya, bunlar Zerdüşt' diyor.

Nazlı Ilıcak: Bilmeyenlere hatırlatıyor sadece...

Nuray Mert: Yapmayın Nazlı Hanım. Emin olun Tayyip Bey gelse burada sizin kadar savunmaz...

Nazlı Ilıcak: Siz de Kılıçdaroğlu'nun ağzıyla konuşmayın burada. BDP ağzıyla konuşuyorsun...

Nuray Mert: Ben size böyle bir suçlamada bulunmadım. Kimin kimin ağzıyla konuştuğunu seyirciler görüyor...

Nazlı Ilıcak: Ama BDP'li ağzıyla konuşuyorsun...

Nuray Mert: Canım isterse BDP'ye canım isterse CHP'ye girerim. Kimsenin ağzından konulmak gibi bir gayretim yok. Ben size AKP ağzıyla konuşuyorsunuz demedim. Tayyip Bey gelse sizin kadar savunmaz  dedim...
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor