Erdoğan seçimde Aydın Doğan ile kapışacak

Sabah yazarı Mehmet Barlas'tan çarpıcı bir seçim analiz: 'Genel seçimler Tayyip Erdoğan ile Aydın Doğan arasında geçecek'

GAZETECİLER.COM
'2011 genel seçimlerinde Tayyip Erdoğan'ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu değil Aydın Doğan olacak.' Bu tespit Sabah yazarı Mehmet Barlas'a ait. Barlas, Başbakan'ın seçimde Doğan Grubu'yla yarışacağını yazdı.

Sabah yazarı, siyaset dünyasındaki gerilimin perde arkasında medyanın oyun kurucu bir aktör olarak sahada bulunduğunu vurguladı.

"...hazirandaki genel seçimlerde iki ana siyasi rakibin Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu olacakları düşünülüyor.
Bir Çek atasözü var...
Şöyle:
"Bir şeyi anlamak için kulaklarına değil gözlerine güven"...
Genel seçime dönük siyasi rekabetin ana taraflarını bu Çek atasözüne dayanarak anlamaya çalışırsanız, haziranda Tayyip Erdoğan'la Kemal Kılıçdaroğlu'nun değil, Tayyip Erdoğan'la Aydın Doğan'ın yarışacaklarını kolayca görürsünüz.
Bu sadece CHP kadrolarında Doğan şirketleri mensuplarının bulunmasına bağlı değil.

Kılıçdaroğlu olayı...

Doğan Medyası'nın organları Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP sözcülerine ilişkin haberleri büyütmedikleri takdirde, onlar seçmenlerine ancak meydan mitingleri ve saha çalışmaları ile ulaşabileceklerdir.
Doğan medyası sayesinde Deniz Baykal'ın bir video kaseti ile siyasi buharlaşması mümkün olmuş, Kılıçdaroğlu gerek manşetler gerekse köşe yazıları ile yıllardır beklenen karizmatik lider olarak sunulmuştur.
Bu gerçeklerin ışığında genel seçimlerin Tayyip Erdoğan ile Aydın Doğan arasında geçeceğini gözlerimizi kullanarak söyleyebiliriz."

Yazının tamamını okumak için