'Erdoğan Recep İvedik'le gişe yarışına girişir'

Taraf Gazetesi Yazarı Ahmet Altan bugünkü köşe yazısında, Muhteşem Yüzyıl'ı eleştiren Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı.

GAZETECİLER.COM - Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan bugünkü köşe yazısında, Muhteşem Yüzyıl'ı eleştiren Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı. Altan, Başbakan Erdoğan'ın gündeminin gayriciddi olduğunu savunarak, "Başbakan bağırıp çağırdıkça memleketin mizah malzemesine dönüşüyor. Bu hızla gülünçleşmeye devam ederse yakında mitinglerinde bilet keserler, Recep İvedik'le gişe yarışına girişir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kütahya Zafer Havalimanı açılış töreninde Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirmesi gündemin seyrini değiştirdi. 'Kanuni'nin 30 yılı at üstünde geçmiştir. Ben o dizinin yönetmenlerini de televizyon sahiplerini de kınıyorum' diyen Erdoğan'ın bu sözleri Muhteşem Yüzyıl tartışmasını yeniden başlatmıştı. Taraf Gazetesi Yazarı Ahmet Altan da, Erdoğan'ın eleştirerek bu tartışmaya katıldı.

Ahmet Altan, bugünkü köşe yazısında, Başbakan Erdoğan'ın gündeminin gayriciddi olduğunu savunarak, "Başbakan bağırıp çağırdıkça memleketin mizah malzemesine dönüşüyor. Bu hızla gülünçleşmeye devam ederse yakında mitinglerinde bilet keserler, Recep İvedik 'le gişe yarışına girişir" ifadelerini kullandı.

İşte Ahmet Altan'ın bugünkü köşe yazısı:

SÖYLEDİKLERİNİ CİDDİYE ALMAK ZORLAŞIYOR

"Eh, neticede hepimiz ahırda kaybettiğini sokakta arayan Nasreddin Hoca 'nın heybesinden çıktık, devleti "sahiplendikten" sonra karşısına çıkan dağ gibi sorunların altında ezilen Başbakan da çareyi Sultan Süleyman 'ın atının eğerinde arıyor.

Bağırıp çağırdıkça da memleketin mizah malzemesine dönüşüyor.

Söylediklerini ciddiye almak gittikçe zorlaşıyor.

Bu hızla gülünçleşmeye devam ederse yakında mitinglerinde bilet keserler, Recep İvedik 'le gişe yarışına girişir.

Başbakan'ın gündemi gayrıciddi ama sorunlar ciddi.

Burası nasıl bir memleketse dönüyoruz dolaşıyoruz elli yıl önceki lafları yeniden doğrulayan bir pozisyonun içinde buluyoruz kendimizi.

Ben çocukken çok tekrarlanan bir laf vardı, "Gelişmiş ülkelerde sorunlar ciddidir ama vahim değildir, Türkiye 'de ise sorunlar vahimdir ama ciddi değildir" derlerdi.

Şimdi de hâlimiz bu.

Başbakan Genelkurmay Başkanı ile MİT Başkanı 'nı kendine bağladıktan sonra onları küstürmemek için devletin hiç bir sorununa dokunamıyor.

BAŞBAKAN MI GENELKURMAY'I İDARE EDİYOR, GENELKURMAY MI

Başbakan mı MİT'le Genelkurmay 'ı idare ediyor, MİT 'le Genelkurmay mı Başbakan'ı idare ediyor pek anlaşılamıyor.

Muhteşem Yüzyıl için "savcıları" göreve çağırıyor ama "yargıyı dolandırarak" mahkemeye verdiği sahte isimlerle bizi dinlemeye alan MİT 'i işlediği bu suçtan dolayı yargılamak isteyen savcıya cevap vermiyor.

Sultan Süleyman'ın ata kaç yıl bindiğini, devlet istihbaratının sahte belgelerle yazarları dinlemesinden daha önemli bulan bir başbakanın yönettiği bir ülkeyiz şimdi.

Durum vahim ama ciddi değil.