Erdal Şafak eleştirileri hangi adrese teslim etti?

Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, bugün köşesinde yer verdiği bir not ile kafaları karıştırdı. İşte Şafak'ın yazdığı o not...

GAZETECİLER.COM - Geçen hafta içinde Oktay Ekşi'nin istifasına yol açan yazısını konu edinen Sabah Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak bugün köşesine koyduğu bir not ile ilginç bir açıklama yaptı.

ERDAL ŞAFAK GEÇEN HAFTA NE YAZMIŞTI?

"Ekşi Trajedisi" başlıklı yazısında "Niyetim asla yaralı kuşa taş atmak, fırsat bu fırsat diyerek meslek büyüğüm, sevdiğimsaydığım Oktay Ekşi'ye yüklenmek değil. Ben Oktay Ekşi trajedisinin çalakalem yazan tüm "Yazarlar"ın başına gelebileceğini söylemek istiyorum." diyen ve "Onun da ötesinde bu tür yazıların, bu tür yazarlığın, bu tür gazeteciliğin bilginin sürekli yeniden üretildiği çağımızda kahvehane sohbetlerine bile malzeme olamayacağını anlatmaya çalışıyorum." şeklinde devam eden Şafak'ın yazısı medyada eleştirilmişti.

Sabah gazetesinde de Şafak'ın Ekşi'ye getirdiği eleştirilerle değerlendirilebilecek benzer yazarlar olduğu, Engin Ardıç ve Emre Aköz gibi isimlerin Ekşi'den çok daha galiz küfürler ettiği medyada yazılıp çizilmişti.

DİP NOT İLE SABAH YAZARLARINA GÖNDERME

Erdal Şafak bugün köşesinde yazdığı iki satırlık bir dip not ile yazısına yapılan okur yorumlarının bir kısmının Sabah'ın bazı yazarlarına ait eleştiriler içerdiğini söyledi ve "merak etmeyin adreslerine ilettim" dedi.

İşte Şafak'ın köşesine eklediği o dip not:

Not: Oktay Ekşi olayıyla ilgili yazıma yığınla yanıt aldım. Tepkilerin bir bölümünde SABAH'ın bazı yazarlarıyla ilgili eleştiriler de dile getiriliyor. Merak etmeyin; hepsini adreslerine ilettim.

O YAZARLARDAN BİRİ DE ENGİN ARDIÇ MI?

Sabah yazarları arasında argo kullanımı konusunda en çok eleştirilen isimler Engin Ardıç ve Emre Aköz.  Erdal Şafak'ın okurlardan gelen eleştirileri ilettiği adreslerin bu iki yazar olduğu kulislerde konuşuluyor.

Kulislerde konuşulan bir diğer konu da, bir gazetenin Genel Yayın Yönetmeni'nin  gazetesinin yazarları hakkında okurdan gelen eleştirileri, Okur Temsilcisi, Etik Köşesi gibi gazete içi mekanizmalar dururken köşesinden ifşa etmesi.