Erbil 'mum söndü' gafı için özür diledi

Erbil, Çarkıfelek'te inanılmaz bir gafa imza atarak Alevi toplumunda büyük tepki çekti. Erbil akşam saatlerinde CNN Türk'te özür dilemek zorunda kaldı.

GAZETECİLER.COM
Mehmet Ali Erbil'in başı Alevi toplumuyla dertte. Ünlü showman dün sunuculuğunu yaptığı Çarkıfelek'te akıllara ziyan bir gafa imza attı. Erbil akşam saatlerinde CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge'ye bağlanarak özür diledi.

Mehmet Ali Erbil, Çarkıfelek'te öyle bir gafa imza attı ki aynı akşam canlı yayında özür dilemek zorunda kaldı. Ünlü showman, sunuculuğunu yaptığı Çarkıfelek adlı yarışmada 'mum söndü' olarak bilinen efsaneye atıfta bulununca tepki çekti. Erbil, programında 'Mum söndü mü yapıyoruz burada?' diyerek inanılmaz bir gafa imza atmış oldu

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'ye telefonla katılan Erbil, bu ifadenin Alevi vatandaşları inciteceğini kesinlikle bilmediğini söylerken 'asla onları üzmek istemem' dedi.

Mehmet Ali Erbil: Ben sadece programın eğlenceli olmasını sağlamaya çalışırım. Yoksa böyle bir amacım asla sözkonusu bile olamaz. Her akşam başka bir şehire bağlanırız programda. Ben bu illerin hangi mezhepten olduğunu araştırmam da, sormam da. Şimdi böyle bir laf çıkmış. Bazı provakatör arkadaşlar böyle yorumlamış. Benim iyi niyetli de olsa ağzımdan çıkan bir söz onları incitmişse çok özür dilerim.

Ahmet Hakan: 'Mum söndü' lafı Alevi toplumu rahatsız eden bir laftır. O insanlarla ilgili üretilmiş yalanlardan biri de budur. Siz de bunu bilmediğiniz için istemeden incitmiş olabilir misiniz?

Mehmet Ali Erbil: Ben bunu bilsem ben Mehmet Ali Erbil olarak nasıl böyle bir şey söylerim.

Tarafsız Bölge'de Alevi açılımını tartışan Ahmet Hakan da Erbil'in kötü bir niyeti olmadığını anlaşılan sadece bilgisizlikten kaynaklanan bir kazanın sözkonusu olduğunu söyledi. Ayrıca Mahmutbey'deki Doğan Medya Center'da bulunan stüdyolarında güvenlik önlemleri arttırılrken olası bir proestoya karşı hazırlık yapıldığı bildirildi.

:   Etiket:

YUMURTALI PROTESTO
Mehmet Ali Erbil'in televizyon programında Alevi kesimine yönelik söylediği sözlere tepki gösteren bir grup vatandaş, İzmir'de Doğan Yayın Holding bünyesindeki kuruluşların bulunduğu bina önünde toplandı.

Erbil'in, Star televizyonundaki programında kullandığı sözlerin ardından Doğan Haber Ajansı (DHA), Hürriyet ve Milliyet bürolarının bulunduğu Şehitler Bulvarı'ndaki bina önünde gelen vatandaşlar protesto gösterisi yaptı.

Geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığın binaya yaklaşmasına izin vermedi.

Erbil'i protesto eden gruptaki bazı vatandaşlar binaya yumurta attı.

Grup, polisin uyarısı üzerine dağıldı.