En kahraman Yılmaz...

Mehmet Y. Yılmaz’ın basın özgürlüğü konusundaki çabasını ve bu konuda medyamızın genelinden çok daha “hassas” oluşuna..

GAZETECİLER.COM
Mehmet Yakup Yılmaz, bugün yayımlanan yazılarından birinde basın özgürlüğüne sahip çıkıyor. Birçok konudaki görüşlerine katılmasak da Mehmet Y. Yılmaz’ın basın özgürlüğü konusundaki çabasını ve bu konuda medyamızın genelinden çok daha “hassas” oluşuna çok saygı duyuyoruz.
Gazetecilere, yazarlara; yazdıkları makaleler ve yaptıkları haberler nedeniyle para ve hapis cezaları verilmesini, yazar veya gazetecinin fikri yapısına bakmadan eleştiren Mehmet Y. Yılmaz bugün bakın neler yazmış…
 
 
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet muhabiri Nurettin Kurt’un adliyeye girmesini yasakladı ve hakkında “soruşturmanın gizliliğini ihlal” soruşturması başlattı.
 
Nurettin Kurt ve Haber Türk muhabiri Cemal Doğan’ın suçları, savcılık odasında sorgulanan Albay B.’nin fotoğrafını çekmiş olmaları.
 
Bir “gazetecilik başarısının” cezalandırılmak istenmesini kavrayabilmek zor!
 
Fotoğraf, adliyenin karşısındaki binadan çekilmiş. Adliyenin içinde değil! Perdeleri kapatmak kimin sorumluluğundaydı acaba?
 
Öte yandan bir gazetecinin, üstelik görevi gereği adliyede bulunması gereken bir gazetecinin adliye binasına girmesinin yasaklanması ise sadece basın özgürlüğünün keyfi olarak kısıtlanması anlamına gelir.
 
Belli ki öfkeyle ve üzerinde düşünülmeden alınmış bir karar.
 
Çünkü gazetecinin çalışma özgürlüğünü kısıtlamak, bulunan “halkın haber alma özgürlüğünün” de kısıtlanması demektir. “Basın özgürlüğü” dediğimiz şeyin amacı da zaten bu hakkın korunması ve kullanılabilmesidir.
 
“Ben yaptım oldu” türü tutumlar, anayasal özgürlüklerimizin korunmasında en çok güvenmemiz gereken makamlara yakışmıyor.