En cesurumuz Hasan Cemal mi?

Milliyet yazarı Hasan Cemal'in "1915 Ermeni Soykırımı" kitabına ayıran Çakır, medyanın bilinçli ilgisizliğine rağmen satışlarının iyi gittiğini söyledi.

GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, bugün köşesinde bir süredir kaleme aldığı ve yakın zamanda yayınlanmış, medya dünyasını yakından ilgilendiren kitaplar ile ilgili yazılarının 5. ve sonuncusunu yayınladı. Son yazısını Milliyet yazarı Hasan Cemal'in "1915 Ermeni Soykırımı" kitabına ayıran Çakır,  medyanın bilinçli ilgisizliğine rağmen satışlarının iyi gittiğini söylediği kitap ve yazarı hakkında ilginç bir yazı kaleme aldı.

BU GÜNE KADAR YAZMADIM ÇÜNKÜ

"En cesurumuz Hasan Cemal mi?"
başlıklı yazısında Çakır, kitap ile ilgili bu güne kadar neden yazmadığının gerekçesini de "otosansür" olarak niteledi.

"... ne zamandır üzerine yazmayı düşünüyordum ama hayli geciktim. Gecikmemin tek nedeni tembellik olsa sorun olmazdı ancak bir süredir birçoğumuzu kapsama alanına alan tehlikeli bir ruh halinin etkisi altında kalmış olduğumu itiraf etmeliyim. Bir tür “otosansür”den söz etmeye çalışıyorum."  diyen Vatan yazarı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkenizin en önde gelen gazetecilerinden biri onca riski göze alıp ülkenizin en önde gelen tabularından birine alenen meydan okuyor ama siz sanki bu meydan okuyuş onun kişisel bir meselesiymiş gibi, takdirinizi bile yüksek sesle ifade etme yoluna gitmiyorsunuz."

EN CESURUMUZ HASAN CEMAL Mİ?

Hasan Cemal’in, Türk medyasındaki "en cesur” kişi olduğu için "Ermeni Soykırımı" başlıklı bir kitap yazdığını ve kapağına Ermenistan’daki Soykırım Anıtı’na çiçek bırakırken çektirdiği fotoğrafı koyduğunu, geri kalanlarınsa korkudan kitap hakkında sessiz kaldığını düşünmediğini de söyleyen Çakır: "Yani bu durumu açıklamada sanıldığı gibi anahtar kavram “cesaret” değil. “Peki nedir?” diye sorarsanız verecek tek kelimelik bir cevabım da yok." dedi.


Ruşen Çakır'ın yakın zamanda yayınlanmış ve medya dünyasını yakından ilgilendiren 5 yazısının tamamını okuyabilirsiniz.