Emre Aköz'ü de 3 çocuk telaşı sardı...

Leman'ın kapaktan hamile bırakıp "beşer doğururuz Başbakan'ım" dedirttiği Emre Aköz Hükümete 3 çocuk için acil eylem çağrısı yaptı...

GAZETECİLER.COM
Sabah yazarı Emre Aköz, Başbakan Erdoğan'a hayli ilginç bir 3 çocuk çağrısı yaptı. Aköz, "Kürtajı bırakın, '3 çocuk'la ilgilenin" başlıklı yazısında hükümetin acilen harekete geçmesi gerektiğini savundu.

Aközü'ün yazısının zamanlaması da ilginç. Leman dergisi bu haftaki kapağında içinde Emre Eköz'ün de olduğu bir grup 'yandaş' köşe yazarını hamile bıraktıp "beşer doğururuz Başbakan'ım" dedirtmişti. Aköz de bugünkü yazısında 3 çocuğun hayati önemini savunup hükümeti acilen eyleme geçmeye çağırdı: "Başbakan Erdoğan kürtajla uğraşacağına, asıl bu konuda kafa yormalı."

İşte Aköz'ün yazısındaki ilgili bölüm:

Çocuğun maliyeti zıpladı
Peki, bu durumu (nüfusun yaşlanmasını ve azalmasını) kabullenecek miyiz? Yoksa bazı tedbirler alacak mıyız?
Eğer Türkiye'nin geleceği sizi ilgilendiriyorsa... O zaman aile olarak 3 çocuk yapmanız gerekiyor.
Çünkü ancak bu şekilde, nüfusun 2050 civarında bir sorun olarak karşımıza dikilmesini engelleyebiliriz.
Peki, aileler niye giderek daha az çocuk yapıyor? Bunun kürtajla filan alakası yok. (Zaten nüfusun çoğunluğunu muhafazakâr kitleler oluşturduğu için böyle bir şey mümkün değil.)
Asıl neden, ekonomik gelişme ve kentleşmeyle ortaya çıkan maliyet artışı.
Evet, olay bu: Çocuk yetiştirmenin maliyeti, eskiye kıyasla çok artmış durumda... Özel okullar, servisler... Her yıl yenilenen kılık kıyafetler... Cepteller, bilgisayarlar... Spor, sanat kursları...
Dikkat ederseniz, Başbakan'ın sezaryene karşı çıkmasını eleştirmedim. Çünkü sezaryenle doğum, kadının 2 çocuktan fazlasını yapmasına izin vermiyor.
Öte yandan, bilhassa özel hastaneler daha çok kazansın diye, doğum sancısıyla korkutulan kadınlar sezaryene yönlendiriliyor.

'3 çocuk' için ne yaptınız?
Asıl eleştiri şimdi geliyor: Başbakan Erdoğan, her fırsatta "3 çocuk" istemekten başka bu konuda ne yaptı? Hiç!
Aslında kürtaj tartışmasını bile nüfus kaygısıyla açmadı. O noktada asıl derdi, gündem değiştirerek Uludere meselesini savuştururken, Köşk 2014 için safları sıklaştırmak...
Halbuki nüfus konusu çok acil. 2012'deyiz. 38 yıl biz faniler için uzun süre. Toplumlar içinse göz açıp kapayıncaya kadar geçer.
Lafla peynir gemisi yürümez... Hemen 3 çocuğu teşvik eden tedbirler almak gerek: Vergi indirimleri, hediye kampanyaları, çocuğun eğitimini garanti altına alan sigorta uygulamaları gibi... Hatta icabında üçüncü için nakit ödeme yapılabilir!
Başbakan Erdoğan kürtajla uğraşacağına, asıl bu konuda kafa yormalı.

Yazının tamamı için