Emre Aköz ve Erdoğan arasında içki esprisi

Emre Aköz baktı hava iyi 'Sayın Başbakan işte bir tek sizin yanınızda içiyoruz' diye espri yaptı. Başbakan anında espri ile yanıtladı!..

Diyarbakır dönüşü Başbakan Erdoğan'ın uçakta gazetecilerle yaptığı sohbetin ayrıntıları sızmaya devam ediyor. Akşam yazarı İsmail Küçükkaya bu kez medya notlarını yazdı.  Uçakta Başbakan ile Emre Aköz'e arasında geçen içki muhabbetini aktardı.

Küçükkaya şunları yazdı:

 İÇKİ MUHABBETİ İLK DEĞİL
Emre Aköz'le Başbakan arasında geçen "içki muhabbeti" ilk değil. 2008'in son günlerinde AK Parti Milletvekili Nur Suna Memecan - karikatürist Salih Memecan çiftinin evinde gerçekleşen "Yeni Hayat buluşması" diye adlandırılan yemekten sonra Nur Çintay A. geceyle ilgili tüm detayları yazmış eşi Emre Aköz'ün elinde viski bardağıyla başbakana nasıl parmak salladığını aktarmıştı. Ardından geceden sızan bilgilere göre Erdoğan Aköz'ün içkili halinden çok rahatsız olmuş ve Memecan'a "bir daha bu adamı çağırmayın" demişti.

"Diyarbakır seyahatinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı izlerken ilginç ve bir kısmı da eğlenceli medya notları ortaya çıktı.

Sanıyorum, bugüne kadar Başbakan Erdoğan'ın Doğan Medya Grubu'ndan hiçbir gazeteci davet etmediği tek gezi buydu.

Uçakta Doğan Grubu gazetelerinden hiçbirinin olmaması dikkatimi çekti. Partili taraftarlarına ve vatandaşlara ambargo çağrısı yapan Başbakan Erdoğan demek ki kendisi buna uymuş. Sanırım, Başbakanlık Basın Bürosu görevlileri ilgili bölümleri Basın Müşavirleri aracılığı ile Erdoğan'a iletmekle yetiniyorlar.

BAŞBAKAN'IN İÇKİ ESPİRİSİ

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır mitinginin etkisiyle uçaktaki sohbette çok keyifliydi.
En son bölümde Emre Aköz'e 'çok kilo almışsın, dikkat et' dedi. Aköz 'sigarayı bırakınca 11 kilo aldım' yanıtını verdi. Erdoğan 'kilo için asıl içkiyi biraz azalt' tavsiyesinde bulundu. Emre Aköz bunun üzerine 'efendim üçte bire indirdim' diye devam etti. Başbakan 'O kadar azalttıysan çok iyi' diyerek memnuniyetini dile getirdi. Emre Aköz baktı hava iyi 'Sayın Başbakan işte bir tek sizin yanınızda içiyoruz' diye espri yaptı. Başbakan da anında şu espriyle yanıt verdi ve sonunda müthiş bir kahkaha attı:
'Ertuğrul Bey de (Özkök) hep öyle söylüyordu.'