Emin Çölaşan'ı çıldırtacak cunta iddiası

Taraf yazarı Kanal 24'de Yıldıray Oğur 12 Eylül darbesinin medyadaki operasyonel haberlerine hayli ilginç bir örnek verdi.

GAZETECİLER.COM
Ekranlarda geceye damgasını vuran 12 Eylül tartışmaları Kanal 24'de darbenin medya boyutuyla da ele alındı. Taraf yazarı Yıldıray Oğur 12 Eylül darbesinin medyadaki operasyonel haberlerine hayli ilginç bir örnek verdi.

Darbeden sonra Mamak cezaevinde yaşanan inanılmaz işkencelerin ayyuka çıktığı günlerde dönemin Milliyet gazetesi cuntanın onayı ve denetimi altında konuyla ilgili bir dizi haber yapmış. Diyarbakır ile birlikte darbenin en ağır izlerini bıraktığı Mamak cezaevi dönemin sembol mekanlarından birisi. Milliyet'in o dönem cezaevine girilip mahkumlarla görüşülerek yapılan haberi ise inanılmaz bir içeriğe sahip. Haberde özet olarak "mahkumlar pişmalık içinde nedamet getiriyorlar, Atatürk'ün sözlerini ezberliyorlar, büyük bir huzur ve vatan sevgisi içinde cezalarını yatıyorlar" deniyor.

Yıldıray Oğur'un söylediğine göre haberde imzası olan genç muhabir ise Emin Çölaşan'mış. Gazetenin o dönemki sahibi ise Aydın Doğan. Yani Doğan Grubu için bugün gündeme gelen eleştirilerin başlangıcı hayli geriye uzanıyor.

İşte o anlar:



İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları