Ekrandaki en ilginç referandum polemiği

5N 1K referandum tartışmalarına devam ediyor. Şair Ataol Behramoğlu AKP'nin dinci olduğunu söyleyince stüdyoda 'Yeni Rakı' polemiği başladı...

GAZETECİLER.COM - CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N 1K referandum tartışmalarına devam ediyor. Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu programda  yazar Muhsin Kızılkaya, şair Ataol Behramoğlu ve yazar Alev Alatlı katıldı. Tarafların şiddetli bir 'EVET-HAYIR' tartışmasına tutuştuğu programda ilginç polemikler yaşandı.

Anayasa referandumunda AKP'nin tavrını eleştiren Ataol Behramoğlu hükümeti "şeriatçı" olarak niteleyince stüdyoda ilginç bir tartışma yaşandı. Behramoğlu, AKP'nin laiklik konusundaki tavırlarından duyduğu endişeleri dile getirince söz alan Muhsin Kızılkaya çarpıcı bazı örneklerle AKP'nin bu yönlü bir tavrı olmadığını iddia etti. Kızılkaya'nın örnekleri stüdyoda gülüşmelere neden oldu.

"Türkiye şeriattan laikliğe geçmiş bir ülke bir daha şeriata geri dönmesi mümkün değil. Bu adamlar 8 yıldır iktidarda sonuçta. Ne değişti ki laiklik konusunda? Hatta AKP iktidarında rakı tadına kavuştu. AKP geldikten sonra rakının on tane çeşidi çıktı. Eskiden CHP döneminde sadece Yeni Rakı vardı. Şimdi çeşit çeşit rakı var. Meyhaneler ve camiler eşit şekilde doluyor. Bu nasıl şeriattır. Bu bir korku boşverin. "

İşte o anlar:



İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları