Ekran yolu dekolte ve miniden geçiyor

Habertürk'den ayrılan Özlem Gürses'in iddiaları olay yaratacak. Gürses, kanalda işlerin nasıl döndüğünü anlattı.

GAZETECİLER.COM - Özlem Gürses, Habertürk' ün bilinmeyen yönlerini anlattı. Gürses'e göre, haber toplantılarında, spikerlerin göğüs çatalının görünmesi ve mini etek giymesi isteniyordu. Haber3'e verdiği bu röportaj ses getirecek.

İşte Özlem Gürses'in anlattıkları; 

ONURUM ZEDELENDİ: "Son 2.5 yıldır, bu grubun çatısı altında yaşadığım her şey, insanlık onurunu zedeleyen şeylerdi. Aslında sadece bu kurumla ilgili değil, medya patronajıla ilgili bir konuydu. Kimsenin arkasından dolanmayan, kimseye yaltaklanmayan,birisi olduğunuz zaman bu işe devam şansınız kalmıyor.

GÖGÜS ÇATALI GÖRÜNSÜN: Bakın Habertürk' e..Bu günün yıldız, anchorwomanları diye lanse edilen arkadaşlarımız. (...) Bizim son dönemde yaptığımız haber toplantılarında, spikerlerin göğüs çatallarının görünmesi hafif dekolte, mini etek giyilmesi gerektiği çok konuşuldu.

STÜDYODA SANSÜRCÜ: En son karşılaştığım mesela, ekranda sakıncalı bir durumla karşılaşılmaması için stüdyoda nöbetçi tutulması. Bu sakıncalı durum da, o akşam yayında olan konuğumun siyasi düşünceleriyle ilgiliydi. Her an yayın kesilebiliyordu. Bunun ekrana yansımayan hallerini de biz yaşadık.

Hülya Avşar' ın programı aniden kesilmişti hatırlarsanız, Yaşar Nuri ve Kamer Genç' le olanı. Hiçbir açıklama da yapılmamıştı. Kulaklığımıza yanındaki adamı gönder denildi.

Benim başıma gelen, konuklarımın sansüre uğradığı, asla siyaset konuşulmayacak dendiğini, böyle bir baskı herkese uygulanıyor.

TALİMATLAR YİĞİT BULUT'DAN:
 "Yönetimden geliyor, patronajdan mı geliyor gerçekten onu bilmiyorum. Ama Genel Yayın Yönetmenimizden geliyordu. "

YİĞİT VE MİNİ ETEK: Yiğit çok düz bir adam mesela mini etek giyilecek dendiyse ona o da doğrudan gelip söylüyor, hiç lafı dolandırmıyor. Bir önceki yönetim biraz daha farklı yaklaşıyordu, onlar daha endirekti. Yoksa anlayış aynı.