Eğin'in arkadaşları ile neden arası açılıyor?

Akşam yazarı Oray Eğin, bir süredir değindiği "hanut" konusu yüzünden arkadaşlarıyla arasının açıldığını itiraf etti.

Akşam yazarı Oray Eğin, bir süredir değindiği "hanut" konusu yüzünden arkadaşlarıyla arasının açıldığını itiraf etti. Kendisine gelen eleştiri mesajlarını yorumlayan Eğin, ardından da her gezinin hanut olmadığını önemli olanın gidilen gezi sonrasında yazılan yazı olduğunu ileri sürdü.

"Geçenlerde bir arkadaşım aradı ve 'Bu meseleyi bir konuşmamız gerekiyor' dedi, 'Ölçünün kaçtığı, hayatını 'hanut gezi' etrafında çeviren gazetecilerin varlığı ve eleştirilerinde haklısın. Ama 'Hiçbir şeye gidilmez' demek de çok doğru gelmiyor bana' dedi."
diye başladığı yazısına şöyle devam etti:

YAZGÜLÜ ALDOĞAN'A MİZAHİ DİLLE SİTEM

"Takip eden günlerde daha çocuk yaşta eline düştüğüm ve beraber çalışma fırsatını bulduğum Yazgülü Aldoğan'dan arka arkaya twit'ler aldım bir de. 'Hanut geziyle' gördüğü Güney Afrika izlenimlerini duyuruyor, bir başka 'hanutla' da bugünlerde Tokyo'ya gitmeye hazırlandığını söylüyordu.
'Vallahi benim alınterim beni ancak Erdek'e götürüyor' diye de not düşmüş.
Yazgülü Aldoğan bu ülkenin simge olmuş gazetecilerinden biridir. Ayrıca son zamanların en çok satan kitaplarından birinin de yazarı. Alınteri onu ancak Erdek'e götürüyorsa bu ancak Türk Basını'nın ayıbı olabilir.
Kendisi ayrıca bu mesleğin dersini de üniversitede vermiştir. O yüzden amacım onunla polemiğe girmek değil; sadece kendi pozisyonumu biraz daha açıklamak istiyorum."

"ÖLÇÜ KAÇTI, KAÇIYOR"

"Hep söylüyorum: Hanut geziye alışık olsa bile gazetecinin eli arada sırada cebine girecek, girmeli, kendi parasını harcamaya başlamalı." diyen Eğin, yazısına şöyle devam etti: 
  
"Zira gerçekten de ölçü kaçtı, kaçıyor. Bu köşede zaman zaman 'hanut gezi' sonucu yazılmış yazıları deşifre etmeye çalışıyorum. Gerçekten kim kaleme alırsa alsın birer basın ayıbı, aleni reklam ve ciddi bir etik ihlali çoğu. Zira eskiden bu tür davetler gerçekten ucunda birer haber olduğu için kabul görülebilirdi; ama şimdi içecek firması Güney Afrika'ya ya da çimento firması Japonya'ya götürüyorsa bu düpedüz gazeteciye 'tatil ısmarlamak' değil mi?"

Yazısını "Zaten asıl mesele 'Hanut gezisine' gitmek mesele değil, o gezinin ardından ne yazdığın önemli." diyerek tamamlayan Oray Eğin'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları