Eğin Hasan Cemal'e yüklenmeyi sürdürdü!

Oray Eğin bugün köşesinde bu sefer de Hasan Cemal'in Bekir Coşkun ile ilgili yazısına yüklendi. İşte Eğin'den çok çarpıcı Hasan Cemal yorumu

GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, bugün köşesinde Hasan Cemal'e yüklenmeye devam etti. Perşembe günü köşesinde  "Bunca sene olaysız bir yaşamın sürdüğü Tophane'de neden şimdi olaylar çıkmaya başladı? Çünkü şimdi harekete geçecekleri ortam doğdu. Şimdi güç buldular. Şimdi arkalarını sağlamlaştırdılar. Hasan Cemal'den güç alıyorlar." diye yazan Eğin, bugün de Hasan Cemal'in köşesinde Bekir Coşkun ile ilgili yazdıklarına sarsıcı bir yorum yapıyor:

Yazısının "Hasan Cemal kovulmamıştı" başlıklı bölümünde Eğin, "Geçen gün Hasan Cemal ne kadar demokrat olduğunu göstermek için Bekir Coşkun'un işten atılmasından duyduğu üzüntüyü yazmış. Ancak hemen kendi mahallesine selam çakmak için de bazı köşe yazarlığı kriterlerini açıklamış..." diyor ve şöyle devam ediyor:

"Bir köşe yazarının işine son verilmesine üzülürmüş ama...
Bir köşe yazarı darbeleri savunamazmış... Kendince böyle birkaç kriter belirlemiş...
Ah Hasan Abi ah...
Hadi diyelim bu kriterleri uygulamaya koyduk...
O zaman senin yaklaşık 13 senedir fazla mesai yaptığını, çoktan işten atılman gerektiğini söylemek yerinde olmaz mı?
Arşiv unutmaz. 28 Şubat'ın en ateşli savunucularından biriydin. O günlerde sana sahip çıkan, görüşlerini ifade etmene imkan tanıyan gazetene kendi açıkladığın 'evrensel gazetecilik ilkelerin' ışığında haksızlık etmedin mi, onları kötüye kullanmadın mı bu durumda?"

Oray Eğin'in "O zaman sana yazdıran güç 'demokrasi'ydi de şimdi bu kadar demokrasi bize fazla mı?" diye bitirdiği yazının tamamını