Egemen Bağış <font color='#FF0000'>tecavüzcü gazeteci</font> dememiş!

AB'den sorumlu Bakan Egemen Bağış tutuklu gazeteci yok, o listede tecavüzcüler var sözleri tartışma yaratmıştı. Bakan Bağış meğer tecavüz dememiş.

GAZETECİLER.COM - "Türkiye'de mesleği yüzünden tutuklanan hiçbir gazeteci yok. Gazeteci kimliği taşıyan bazı kişiler var, birine tecavüz ederken yakalanan, banka soyarken yakalanan... Bu kişiler beğenmediğimiz yazılar yazdıklarından dolayı tutuklanmış değiller. Çok daha kötü yazılar yazmış olan gazeteciler var ve bu kişiler hala bu haklarını kullanmaya devam ediyorlar'"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın BBC'nin efsane programlarından Hardtalk'da bu sözleri 1 Mart gününden bu yana tartışılıyor.

Pek çok köşe yazarı Bakan Bağış'a, "Tecavüzcü gazeteci kim? Açıklayın, kamuoyu da öğrensin, biz de öğrenelim" diye seslendi.

Egemen Bağış'ın bu konulardaki açıklama yapmayınca Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, Bağış'ı arayıp doğrudan kendisine sordu.

İşte Çelik'in köşesinden Bakan Bağış'ın açıklamaları:

TECAVÜZCÜ GAZETECİ KİM?

- Sayın Bakan, kim bu bahsettiğiniz tecavüzcü meslektaşımız?

- Ben isimlere hiç bakmadım.

- O zaman bu ifadeyi nasıl kullandınız?

- "İsnat edilen suçlar arasında var" dedim. Tekrar ediyorum, benim için isimler, siyasi görüşler hiç önemli değil. Ayrıca "O listedeki gazeteciler, o suçları işledi" de demedim. "Bu suçlar isnat ediliyor" dedim. Suçlu oldukları kesinleşmiş yargı kararlarıyla sabit oluncaya kadar, herkes gibi bu insanlar da elbette masumdur.

- Ama sözlerinizden çıkan sonuç, net şekilde, "Türkiye'de tecavüzcü gazeteciler var" şeklinde oldu. Böyle olunca da, haklı olarak hepimiz merak ediyoruz o kişinin kim olduğunu.

- Ben tutuklu gazeteciler listesinde, o gazeteciler hakkındaki suçlamalar bölümüne baktım. Sadece iddia edilen suçlara baktım. İsimler bölümüne bakmadım. Çünkü dediğim gibi isimlerle ilgilenmiyorum.

TECAVÜZ DEĞİL CİNSEL TACİZ

- Yani o zaman, o listedeki, 'isnat edilen suçlar'ın arasında 'tecavüz' de vardı öyle mi?

- Cinsel taciz vardı... Banka soygunculuğu vardı, adam öldürme vardı, terör örgütü üyeliği vardı.

- 'Tecavüz' değil, 'cinsel taciz' suçlaması vardı yani listede?

- Evet.

YANLIŞ KELİME KULLANDIYSAM ÖZÜR DİLERİM

- Bu iki fiil arasında fark var tabii... Tecavüz ile cinsel taciz arasında...

- Yanlış kelime kullandığım için benim özür dilemem birilerini rahatlatacaksa, ben özür dilerim. Üstelik ben bu insanlar peşinen suçludar da demedim, demiyorum. Böyle bir suçlama olduğunu söylüyorum. Bazı gazetecilerin bu noktada neden bu kadar alıngan davrandıklarını da anlamakta zorluk çekiyorum doğrusu.