Ece, Taraf'ın hangi haberine sitem etti?

Ece Temelkuran bugün Taraf'a sitem etmiş. Taraf'ın Ece Ajandaları'yla ilgili bir haberini konu eden Temelkuran ilginç bir hayal kırıklığı yaşamış!

GAZETECİLER.COM

Milliyet yazarı Ece Temelkuran bugün Taraf'a biraz kırgın. Taraf'ın Ece Ajandaları'yla ilgili bir haberini konu eden Temelkuran ilginç bir hayal kırıklığı

Taraf gazetesi geçenlerde bana bir güzellik yaptı. 17 Kasım’da yayımlanan haberin başlığını söylüyorum:
“Türkiye 100 yıldır Ece’ye yazıyor.”
“Budur!” dedim, “İşte objektif habercilik! İşte cesur gazetecilik!”
Bir süre bu güzel başlığa sağından solundan bakarak güzel ve faydalı bir vakit geçirdikten sonra haberin içini okurkenki hissiyatım, kederim ve kahrım... “Bu buhranı, hayal kırıklığını bir yerden hatırlıyorum” dedim kendime. Elbette! Elbette!

Moleskine’den intikam
Babam avukattır. 1970’li yıllardan beri aynı yere not alır duruşma günlerini. Ece Ajandası’na. Ve ben tabii ki adımı yazmaya öğrendiğim erken yaşlardan itibaren bunun benimle ilgili bir şey olduğunu sanmışımdır. İlkokul yıllarım boyunca devam eden bu tatlı büyü bir gün gerçeği öğrenerek dünyanın başıma yıkılmasıyla sona erdi. Taraf gazetesinin haberinin içini okurkenki kırgınlığımın nedeni de buydu. Türkiye yüzyıldır Ece’ye değil, hayır! Ece Ajandası’na yazıyordu.
Bu acıyla yılın en önemli etkinliklerinden birini yerine getirmek için Ece Ajandası almaya gittim. Son birkaç yıldır Moleskine’le ihanet ettiğim Ece Ajandası’nın yeni halini görmeliydim. Nitekim, gördüm, sevdim ve aldım.