Dünün hortumcusu bugünün makbul adamı

Fatih Altaylı, Dinç Bilgin'e acayip çaktı. TMSF'nin davadan çekilmesi üzerine sorulması gerekenleri sordu.

GAZETECİLER.COM - Dinç Bilgin davasında TMSF, müdahil olmaktan vazgeçti. Peki ama neden?
Gerekçelerini “Biz alacağımızı tahsil ettik, o yüzden vazgeçtik” diye açıkladılar. Peki öyle mi?
Fatih Altaylı "doğru söylemiyorlar" deyip Dinç Bilgin'e ve onu kayıran TMSF'ye çaktı. Gündeme getirdiği noktalarda haklılık payı çok yüksek.
Diyor ki;

"(...) TMSF’nin, “Biz alacaklarımızı tahsil ettik” diyerek davadan çekildiği bir başka vaka yok. Mesela, Süzer ve Karamehmet davalarında da alacaklar tahsil edildi ama TMSF oralardan çekilmiyor. Bilgin davasından çekiliyor. Uçaklarını, yatlarını, yurtdışındaki malikânelerini, villalarını satıp, parasını oralarda zulalayıp Türkiye’ye getirmeyen, hâlâ kamu bankalarına yüz milyonlarca dolar borcu olan Dinç Bilgin davasından çekiliyorlar.

Niye?
Bilmiyorum. Vardır elbet bir hesap kitap. Ne de olsa Dinç Bilgin’in “eski elemanlarının” şimdi kimlerle ne muhabbetler içinde olduğunu biliyoruz. Keramet oradadır büyük ihtimalle. TMSF davadan çekilmekle kalmıyor, Bilgin’e YeniAsır Gazetesi’ni yeniden vermeye ve hatta büyük bir ihtimalle diğer bazı şirketlerini de iade etmeye hazırlanıyor diye dedikodular dolaşıyor ortalıkta.
 Ne güzel değil mi? Milletin parasını çal çırp, zimmetine geçir, har vurup harman savur... Sonra yakalan... Zaman geçsin... Hükümetler değişsin, yasalar değişsin, ortam değişsin... Dünün “hortumcusu”, bugünün makbul adamı olsun."

TRT 2 MİLYON DOLAR VERDİ Mİ?

Fatih Altaylı bugünkü yazısında TRT'ye de çakmış...
Mevzu da Ağca'yı ekrana çıkarmaları...
Okumak için