Dündar'dan 'ABD Erdoğan'ı neden devirmedi?' yazısı

Sözcü yazarı Uğur Dündar, AKP'li Hüseyin Çelik'in ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye sert çıkışını hatırlattı. Bakın nasıl bir analiz yaptı...

GAZETECİLER.COM - Sözcü yazarı Uğur Dündar, AKP'li Hüseyin Çelik'in ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye sert çıkışını hatırlattı.

Uğur Dündar'ın Sözcü'deki köşesinden yaptığı analizde şöyle yazdı:

"Hü­se­yin Çe­li­k'­i din­ler­ken, bir za­man­lar Baş­ba­kan Er­do­ğa­n'­ın göz­de da­nış­man­la­rı ara­sın­da yer alan Cü­neyt Zap­su­'nun, Was­hing­to­n'­da­ki ün­lü ko­nuş­ma­sı­nı da anım­sa­dım.

AK­P'­nin Bush Yö­ne­ti­miy­le iliş­ki­le­ri kö­tü­ye gi­din­ce, Cü­neyt Zap­su ve Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Şa­ban Diş­li so­lu­ğu Ame­ri­ka­'da al­mış­lar­dı.

Zap­su, Ame­ri­can En­ter­pri­se Ins­ti­tu­te ad­lı dü­şün­ce ku­ru­lu­şun­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, "Bu adam­dan (Tay­yip Er­do­ğan) ya­rar­la­nın. Ben­ce onu de­vir­me­ye çalış­mak, de­lik­ten aşa­ğı koy­mak ye­ri­ne, onu kul­la­nın! Tek­li­fim bu­dur!" de­miş­ti.

Yo­ru­ma ge­rek yok, tek­lif çok açık, çok net!

Tek­lif AK­P'­den, kul­lan­mak ve iç iş­le­ri­mi­ze ka­rış­mak on­lar­dan!

* * *

Was­hing­ton ve Ba­tı, ye­ni Os­man­lı­cı­lık ha­yal­le­ri pe­şin­de ko­şan, yü­zü­nü Do­ğu­'ya dö­nen, des­po­tik re­jim he­ves­li­si AK­P'­yi, ar­tık pek cid­di­ye al­mı­yor.

Bu doğ­rul­tu­da­ki ilk me­saj, Baş­kan Oba­ma­'nın, Baş­ba­kan Er­do­ğa­n'­la ko­nu­şur­ken çek­tir­di­ği beyz­bol so­pa­lı fo­toğ­raf­la da ve­ril­miş­ti.

Oba­ma o fo­toğ­raf­la, Theo­dor Ro­osvel­t'­in baş­kan­lı­ğın­dan bu ya­na, Ame­ri­ka­'nın dış po­li­ti­ka­sı­na "ka­rı­şı­rım, ama ka­rış­tır­ma­m" an­la­yı­şı­nın ege­men ol­du­ğu­nu
ha­tır­lat­mış­tı.

Uğur Dündar'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın