Doğan'dan yeni bir kelle mi isteniyor?

"Bir 'merkez' Star Haber ortadan kaldırılana kadar mücadele etmek, saldırmak için emir almış durumda..."

"Hıncal Uluç, geçenlerde çok haksız bir şekilde Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil ikilisinin hazırladığı Star Haber'e vurdu. Burada da dillendirdim. Ancak eleştirisinin temeli hiç sağlam değildi: 'Magazine düştüğü' için izlemiyormuş Star Haber'i..." diyerek yazıyına başlatan Oray Eğin, ilginç bir iddia öne sürüyor.

Yazısında Star Haber'e övgüler kaleme alan Eğin şöyle devam etti:  "Samsun'da Ahmet Türk'e yumruk atan kişi 7 bin TL'ye mahkum oldu. Bu görüntüleri yayınlayan Star Haber'e ise RTÜK tam 250 bin TL ceza kesti!
Akla hayale sığmayacak, astronomik bir rakam bu. Her şeyden önce Ahmet Türk'e atılan yumruğun görüntüleri 'haber' ve bunu Star Haber'in yayınlamasından daha doğal bir şey olamaz. Bu haber merkezi bugün Türkiye'nin en deneyimli kadroları tarafından hazırlanıyor."

Eğin'e göre bu cezanın anlamı şu:

Gazeteciliğin katilleri
Gazeteciliği işte bu zihniyet öldürdü...
İktidara veya muhalefete "muhalefet etme" sevdası...
Oray Eğin yazısının bir yerinde şöyle diyor:
"Star Haber, hiç kendinden taviz vermeden istikrarlı bir şekilde AKP'ye muhalefet yapıyor. İyi ki de yapıyor. "
Gazeteci - haberci sadece kamuoyundan taraf; diğer bütün siyasi olaylarda muhaliftir...
Bir başka haber analizde ZAMAN'ın haber dilini eleştirdim "yanlı" diye...
STAR TV'nin ise diğer yanda olması, haberlerinde salt hükümete muhalif dil kullanması doğru olabilir mi?..
Yugoslavya'da aynısı olmuşu...
Ve sonuç iç savaş...
Allah bütün iç savaş çığırtkanlarına akıl, fikir ve vicdan versin...

Adnan Berk Okan



"RTÜK tam da 'haber' yaptığı için Star'ı cezalandırıyor. Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil, son yıllarda çizgilerinden ödün vermeden öyle güç kazandılar, öyle büyük bir ilgi odağı oldular ki birileri de bu durumdan rahatsız olmaya başladı.
Star Haber, hiç kendinden taviz vermeden istikrarlı bir şekilde AKP'ye muhalefet yapıyor. İyi ki de yapıyor. Medyanın ele geçirildiği bir dönemde adeta bir 'ada' burası. Muhalif çizgisinin karşılığını da alıyor; en çok izlenen haber bülteni.
Bu etki yüzünden de Star Haber sürekli yandaş medyanın hedefinde. Bazı tetikçiler sistematik bir şekilde Yılmaz Özdil'e saldırıyor. Uğur Dündar ise hakkında yapılan yalan haberlerle yıpratılmaya çalışılıyor."

"Bir 'merkez'in Star Haber ortadan kaldırılana kadar mücadele etmek, saldırmak için emir almış durumda..."
olduğunu ileri süren Eğin şöyle destekliyor iddiasını:

"RTÜK'ün Doğan Grubu'na vermek istediği mesaj açık: 'Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'den kurtul!' Nasıl ki Ertuğrul Özkök artık Hürriyet'i yönetmiyor, nasıl ki Ruhat Mengi artık ekranda değil, yine bir ayar çekilmesi ve Doğan Grubu'nun yeniden tasarım çabalarının sürdürülmesi isteniyor.
Yapılmak istenen bu kadar net: 'Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'i at yoksa daha çok 250 bin TL'lık ceza yersin.' Yayın çizgisinden dolayı vergi cezaları kesilerek yok edilmeye çalışılan bir gruba şimdi de yepyeni bir baskı uygulanıyor, patrona aba altından sopa gösteriliyor."

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları