Doğan Gurubu külliyen despot mu Ruhat Hanım?

"Bizim patron despot!.. Bizim patron sansürcü!.. Bizim patron hükümet sineleği!"

GAZETECİLER.COM

Ruhat Mengi, bugünkü VATAN'da "Oktay Ekşi’nin başka seçeneği var mıydı?" başlığı altında yayımlanan makalesinin bir yerinde şöyle diyor:

"..... işlerinden edilen gazeteciler tekrar başlayacak TV kanalı veya gazete bulabiliyorlar mı?
En ünlü köşe yazarları bile “Sözcü ile Cumhuriyet dışında” çalışacak gazete bulabiliyor mu? "

Bu ne demek?..
"Doğan Gurubu Medya, hükümetin istemediği yazar ve televizyoncuları kovuyor, kovulanları ise sadece Sözcü ve Cumhuriyet alıyor..."
Yani?..
"Bizim patron despot!.. Bizim patron sansürcü!.. Bizim patron hükümet sineleği!"
Öyle ya...
Kovulanların hepsi Doğan Gurubundan...
Bir de siz okuyun lütfen...


Oktay Ekşi’nin başka seçeneği var mıydı?

Hürriyet Gazetesi eski Başyazarı Oktay Ekşi “CHP’ye üye oldu diye” hemen belli bir kesim medyada klan faaliyeti başlatıldı ve onun kararı çalıştığı eski medya grubu ile ilişkilendirilerek “Bakın işte onlar da CHP yandaşı, bu da ispatı” havasına girildi. Ki Türkiye’de medyanın getirildiği dehşet verici bölünmüşlük içinde, medyanın çok büyük kısmının iktidara çok yakın isimlerin elinde olması, gazetecilerinin de bu partinin üyesi gibi çalışması, geriye kalan medyanın ağır siyasi baskılar altında bırakılması düşünüldüğünde son derece anlamsız bir suçlama.. Hem de hiç şüphesiz.

Nereden mi eminim? Bakın bakalım; sadece siyasi iktidarın “ülkenin geleceği açısından hatalı bulduğu eylem ve söylemlerine” eleştiri getirdiği, sorguladığı ve böylece gazeteciliğin asıl amacını gerçekleştirdiği için baskılarla bitirilen TV programları, işlerinden edilen gazeteciler tekrar başlayacak TV kanalı veya gazete bulabiliyorlar mı?

Ruhat Mengi'nin makalesini