Doğan Grubu ABD'de lobi mi yaptı?

Başbakan, Doğan Grubu'nun ABD'de lobi yaparak malum vergi cezasını gündemleştirdiğini düşünüyor. İsmail Küçükkaya da bu gözlemi şöyle paylaşmış okurlarıyla:

GAZETECİLER.COM

Akşam yazarı İsmail Küçükkaya Başbakan'ın ABD gezisini takip eden çok sayıda gazetecinin orta gözlemini yansıtmış bugün. Başbakan, Doğan Grubu'nun bu geziden önce ABD'de lobi yaparak malum vergi cezasını gündemleştirdiğini düşünüyor. İsmail Küçükkaya da bu gözlemi şöyle okurlarıyla:

DOĞAN GRUBU LOBİ Mİ YAPTI?
Avrupa Birliği İlerleme Raporu öncesinde Aydın Doğan grubunun Brüksel nezdinde lobi yaptığı konuşuluyordu. Astronomik vergi cezalarını basın özgürlüğü ekseninde ele alan bu çabaların rapora yansıması Başbakan'ı çok rahatsız etmişti. İsim isim Brüksel lobicileri konuşuluyordu. 'Bizi dışarıya şikayet ediyorlar' düşüncesi Erdoğan'ın tepki vermesine yol açıyordu. Bunlar benim yorumlarım, kimi açık veya gizli sinyallere dayanan okumalarım.
Başbakan benzeri bir tabloyla Washington'da karşılaştı, basın özgürlüğüyle ilgili çok fazla soruya muhatap oldu. Bir keresinde açıkça, canlı yayınlanan konuşmasında buna tepki gösterdi, 'bizden önce gelip propaganda yapanlar olmuş' dedi. Geziden hemen önce Doğan Grubu mensuplarının Washington'da bazı görüşmelerinde, Kongre üyeleriyle toplantılarında 'medya özgürlüğü tehdit altında temalı gündem oluşturdukları' fikri hakim Erdoğan'da ve yakın çevresinde. Washington turlarına çıkacak Erdoğan'ın kurmaylarının ikinci işi de bu olacak: Özgürlük ve demokratikleşme adımlarını ön plana çıkarmak. 3 Kasım sürecinde AKP'ye büyük itibar kazandıran o havayı tekrar arayacaklar.