Dizileri rekor kıran yapımcı sinemaya da el attı

Reyting rekortmeni dizilerin yapım şirketi sinema filmi çekecek? Bu proje için hangi yazarın romanı senaryolaştırılıcak, peki yönetmen koltuğunda kim oturacak?

Reyting rekortmeni dizilerin yapım şirketi sinema filmi çekecek? Bu proje için hangi yazarın romanı senaryolaştırılıcak, peki yönetmen koltuğunda kim oturacak? Milliyet'in TV yazarı Sina Koloğlu'nun kulisine göre Ay Yapım beyaz perdeye de el atıyor:

Alev Alatlı’nın 1985 yılında yazdığı roman ‘Yaseminler Tüter mi Hâlâ?’ film olarak çekiliyor. 1985 yılında yazılan roman bir nevi ‘kült’ oldu. Alev Alatlı’nın “Türkler Yunan yanlısı, Yunanlar da Türk yanlısı buldu, kimse beğenmedi,” dediği Kıbrıs‘la ilgili bir roman. Filmi Ay Yapım üstleniyor. Ve önümüzdeki yaz çekimlere başlanıyor. Bloomberg kanalında ‘İkonoskop’ programında Kerem Çatay, Oylum Talu ile Faruk Bayhan’ın konuğu oldu. Senaryoyu Melek Gençoğlu ve Ece Yönenç yazacaklar. Tabii dizilerden vakit bulurlarsa(!) Bu arada Ferzan Özpetek’le görüşmeler olmuş. Türkiye’de film çekmek istiyormuş Özpetek. Ay Yapım başarılı dizilerinden sonra film olayına da soyunuyor. Öyle, “Hadi yapalım” diye adam atmaz Kerem Çatay, işini bilir.