Dizilerde 'korkunç yenge' terörü

Ekranlarda iki kötü yenge var! İkisi de iki ayrı dizide insanın kanını tepesine hücum ettiriyorlar.

GAZETECİLER.COM
Gündemde en çok tartışma konusu olan yeni dizilerden 'Fatmagülün Suçu Ne?' ile 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' ilginç bir ortak noktaya sahip. Kanal D'nin iki dizisinde de izleyiciyi çıldırtan iki yenge karakteri var.

Posta gazetesinin TV yazarı Mesut Yar dizilerdeki 'korkunç yenge' furyasını köşesine taşımış:

"Korkunç yenge. 90’lı yıllarda gazete manşetlerinde böyle bir sıfat vardı.

Geçmiş zaman, politikayla ilgili derin bir hanımefendiyi hicvediyordu. Şimdi ismini çıkaramadım... Fakat şimdi iki isim var netlikle bildiğim. İki ayrı dizide insanın kanını tepesine hücum ettiriyorlar. Biri Fatmagül’ün yengesi Mukaddes; kötülükte üstüne yok. Diğeri de “Öyle Bir Geçer Zaman ki” (Kanal D) dizisinde ortaya çıkan Neriman yenge...

Hakikaten fitnenin ve kötülüğün resmi gibiler ekranda. Bir dönem Türk sinemasında kendinden nefret ettirecek kadar etkin olan nur içinde yatsınlar Aliye Rona ve Neriman Köksal gibi tipler bunlar. Öyle gerçekçi oynuyorlar ki, insanın varsa yengesine kalkıp iki tane sallayası geliyor.

Abarttım, elbette şaka yaptım. Ama yine de bu yılın trendinin “korkunç yenge” odaklı olacağını hissediyorum dizilerde. Hadi yine iyiyiz, bulduk iki tane Aliye’nin kayınvalidesi tipli kadın; söver dururuz artık... "