Diziler gerçek sorunlar ile neden ilgilenmiyor?

Radikal yazarı Hakkı Devrim, köşesinden izlediği dizilerin kadınların gerçek sorunları ile hiç bir şekilde ilgilenmemesinin nedenini sordu...

GAZETECİLER.COM - "Tenkit edebiyat tarlalarının gübresidir; hoşa gitmez, ama mahsulü bereketlendirir" diyen lise edebiyat öğretmeninin sözlerini ödünç alan Hakkı Devrim bugün köşesinde en büyük izleyicisi kadınlar olan televizyon dizilerine çok ağır bir eleştiri getirdi.
 
Televizyon dizilerini can alıcı meselelerimizi ele almaktan uzak durdukları için eleştiriyorum diyen Devrim, önce Binnaz Toprak'ın araştırmalarından elde ettiği veriler ile Türkiye'de kadınların sorunlarını sıralıyor. Ardından da soruyor: "Televizyonlarda seyredegeldiğimiz diziler arasında, yukarıdaki anketlerde ortaya çıkan kadın gerçeklerinden herhangi birini ele alıp irdeleyen var mı?"

Hakkı Devrim yazısına şöyle devam ediyor:

"Ya seyrettiğiniz filmler, okuduğunuz romanlar arasında?
Ben son zamanlarda, bölüm kaçırmadan seyretmeye çalıştığım dizileri sayarak, sualimi tekrarlamak istiyorum.
Aşk-ı Memnu, Samanyolu, Hanımın Çiftliği, Kapalıçarşı, Fatmagül'ün Suçu Ne?
Kadınlarımızın şartlarıyla, meseleleriyle ilgili gibi görünen dizileri saymaya çalıştım. Kapalıçarşı'da, belki bir dereceye kadar. Genelde genç kızlarımızın, kadınlarımızın eğitim, öğrenim, çalışma şartları ve meseleleriyle, sahiden ilgilenen bir dizi hatırlıyorsanız, lütfen bana da söyleyin. Üzerinde durup, konuşalım.


Hakkı Devrim'in köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.