Dizi sektörü nasıl kurtulur?

"... Senaryo değil de oyuncu özneli dizilerden başka da kurtuluş şansımız yok çünkü!"

Kanal D'de yayınlanan Kanıt dizisinin oyunculuk açısından da ilgi çekici diyen Posta yazarı Mesut Yar, dizi sektörünün nasıl kurtulacağını da şöyle anlatıyor:

Kanıt (Kanal D) tek başına bir aksiyon dizisi değil. Benim için önemli bir keşif albümü aynı zamanda. Dizinin senaryosu gereği her bölümde müstakil bir öykü anlatılıyor. Ve ana karakterleri saymazsak bölümlerde başrolü paylaşan oyuncuların çoğunluğu ilk kez karşımıza çıkıyor.

Ben son birkaç bölümdür çok iyi oyuncular, ya da oyuncu adayları gördüm Kanıt'ın içinde. Hâlâ yayınlayacağı dizilere oyuncu bulma telaşında olan bazı yapımcıların bu kaynaktan yararlanması lazım.

Öyle ya; piyasadaki bazı isimler kaşeleriyle dudak ısırtıyor. Yapımcılar maliyetleri düşürmek için prodüksiyonlardan kesip bu isimlere para pompalıyor...

Eh ortaya çıkan iş de, oyuncunun yüzünü ekranın tamamına yaymaktan öteye gitmiyor. Hikaye yok, prodüksiyon yok, oyuncu var! Yok ya. Gereksiz şımarmanın bir bedeli olmalı. Fahiş oyunculuk ücretleri makul seviyelere inmeli. Herkes ekmek yemeli.

Ekmeğini bölüşmeyen de çekip gitmeli... Senaryo değil de oyuncu özneli dizilerden başka da kurtuluş şansımız yok çünkü!

Mesut Yar'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları