"Deniz Feneri" ödüllendirildi

Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü, ''Haber'' dalında ''Deniz Feneri'' konulu haberleri için Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'ya verildi.

Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü 2008 Milliyet Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü, ''Haber'' dalında Cumhuriyet gazetesi editörlerinden Aykut Küçükkaya'ya verildi.

3 Eylül 2008 ile 16 Şubat 2009 tarihleri arasında Cumhuriyet gazetesi'nde yayınlanan ''Deniz Feneri Dosyası'' konulu haberleriyle ''Haber'' dalında 2008 Milliyet Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü'ne layık görülen Aykut Küçükkaya, ödülü Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin elinden aldı. Küçükkaya, Abdi İpekçi anısına düzenlenen bir yarışmada ödül almanın kendisi için onur olduğunu, ödülü eşine, çocuğuna ve Cumhuriyet gazetesine armağan ettiğini söyledi.

''Haber Fotoğrafı'' dalında, 7 Nisan 2008'de, çeşitli gazetelerde yayımlanan ''Tahrikçiler İş Başında'' konulu fotoğrafıyla ödüle değer görülen Anadolu Ajansı foto muhabiri Okan Özer'e de ödülünü yine Oktay Ekşi verdi. Foto muhabirlerinin çok zor şartlarda çalıştığını ifade eden Özer, ''İşte o zor şartların birinde çekilen bir fotoğraf bu. Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı. Hiç istemezdim böyle bir olayın yaşanmasını. Ancak o anı yakalamaktan dolayı mutluyum. Bu ödülü bana layık gören jüriye teşekkürler. Ödülü, Anadolu Ajansı ailesine ve 2001 yılında kaybettiğim babama armağan ediyorum'' diye konuştu.

Örsan Öymen adına verilen ''Yılın İnceleme Ödülü''ne layık görülen Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halit Yılmaz'a ödülünü Altan Öymen verdi.

Törende, gazetede 30. yılını dolduran Aydın Doğan, kendisi için hazırlanan plaketi, İstanbul Valisi Muammer Güler'in elinden aldı.

Milliyet gazetesinde 10, 20 ve 25. yılını dolduranlara plaketlerinin sunulduğu törende ayrıca, Aydın Doğan'a 30. yıl anısına, üzerinde ''30 yıl geçti'' başlığı bulunan çerçeveletilmiş gazete sayfası takdim edildi.