Deniz Çiçek, Taraf yazarının arkadaşıymış!

Albay Dursun Çiçek'in oğlu Deniz Çiçek gerçekten anti militarist Genç Siviller'den mi? Taraf yazarı Yıldıray Oğur açıklıyor!

GAZETECİLER.COM

Taraf yazarı Yıldıray Oğur bugün Ahmet Hakan'ın derdine derman olacak bir yazıyla dikkat çekiyor. Malum belgenin altında imzası olan Albay Dursun Çiçek'in oğlu Deniz Çiçek ile ilgili Habertürk'ün ortaya attığı iddialar sonrası herkesi bir şaşkınlık almıştı. Şaşkınların en önde yürüyüyeni ise Ahmet Hakan olmuştu. Hakan 'Bu babadan bu oğul nasıl çıkar? Biri bana izah etsin.' diye samimi bir yardım çağrısı da yapmıştı. Habere göre Deniz Çiçek anti militarist, liberal, demokrat hatta bazı yanlarıyla sosyalist bir karaktere sahip 'Genç Siviller' hareketinin kurucularındandı.

Yıldıray Oğur bugün bütün bu kargaşayı bitirmiş. Deniz Çiçek'le kişisel bir dostluğu olduğunu açıklayan Oğur, Habertürk'ün özünden saptırarak patlattığ haberi herkesten önce biliyormuş meğer. Konuyu Taraf'ın yönetimiyle de paylaşmış. Ahlaki olarak doğru bulmadıkları için haber yapmamak konusunda anlaşmışlar. Yani bir taraf bombasından daha patlayabilirmiş.

DENİZ ÇİÇEK GERÇEKTEN 'GENÇ SİVİLLER'DEN Mİ?

Neyse gelelim geçeklere. Yıldıray Oğur'un yazısı hayli sürükleyici. Ama bir o kadar da uzun. Biz konunun en merak edilen tarafını özetleyelim şimdilik.

1- Deniz Çiçek, Genç Siviller hareketinin ne kurucusu, ne üyesi, ne de aktivisti. Bu bilgi gerçek değil.

2- Peki Deniz Çiçek'in olayı nedir? Yıdıray Oğur'dan dinliyoruz: Ben nereden tanıyorum Deniz’i. Buluşma Forumu’ndan. Kalabalık renkli bir gruptu. 1999’da ODTÜ’de kuruldu. Her yıl 19 Mayıslarda alternatif gençlik buluşmaları düzenledi. Farklı üniversitelerden gençler vardı grupta. Grubun en güçlü olduğu Sabancı Üniversitesi kanadındandı Deniz

3- Deniz Çiçek'in okuduğu meşhur 19 Mayıs bildirisinin aslını ise yıldıray Oğur'dan dinleyelim: "Kendi yazdığım için biliyorum, bu bildiri 19 Mayıs törenlerinin şeklen değişmesini savunuyordu. Pozitif Atatürkçülük yapıyordu. Yani Buluşma Forumu Genç Siviller’in üç beden light haliydi."

4- Yine Oğur'dan dinliyoruz: Deniz ABD’ye gittikten sonra bu işlerle hiç ilgilenmedi. Sadece binlerce kişinin üye olduğu mail grubundan haber almayı sürdürdü. Bu arada göz kamaştıran bir kariyer yaptı ABD’de. Dünyanın en tatlı insanlarından biridir. Fazla politik değildir. Liberaldir, demokrattır. Bu kadar...

5- Bu da Oğur'dan, Ahmet Hakan için gelsin: İyi ki babalar ve oğullar birbirinin kopyası olmuyor. Öyle olsaydı dünya hiç değişmez, babası müftü olan birinden de Hürriyet yazarı çıkmazdı.