Dekolte fetvası Birand'ı çileden çıkarttı!

Dekolte giyen kadınların tacize davetiye çıkardıklarını söyleyerek tepki çeken o ilahiyatçıya Birand'dan da sert tepki geldi...

GAZETECİLER.COM
Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'in dekolte giyen kadınları hedef alan açıklamaları Mehmet Ali Birand'ı çileden çıkarttı. Prof. Çeker dekolte giyen kadınların tacize davetiye çıkarttıklarını dolayısıyla suça ortak olduklarını öne sürmüştü.

İlahiyatçı Profesörün açıklamaları dün de CNN Türk canlı yayınında sert bir tartışmaya konu olmuştu. Kanal D anchormani Birand, Orhan Çeker'in olay yaratan sözlerini ve CNN Türk ekranlarındaki tartışmayı aktardıktan sonra tepkisini gizlemedi. Birand, Çeker'in açıklamalarını adeta tekzip ederek'üniversitemizin görüşlerini yansıtmıyor' diyen rektör Süleyman Okudan'ın sözlerini hatırlatarak şöyle dedi.

'Hoca okulunu kurtarmak için çırpınıp duruyor ama ilahiyatçı profesör geri adım atmıyor. Çeker'in kendi fikirlerini çalıştığı kuruma mal ederek, kurumsal bir kimliğe giydirirerek yansıtması çok yanlış"

İşte o anlar: