Darbe isteyen medya patronu kimdi?

Gazeteci Erkan Acar'ın son kitabı bir dönemin medya patronu Cem Uzan'a ilişkin ilginç iddiaları barındırıyor

GAZETECİLER.COM - Gazeteci Erkan Acar, "Karanlık Oda: Ergenekon'un Medya Yapılanması" kitabında Oda TV operasyonlarını çıkış noktası olarak alıyor.

Acar'ın iddialarına göre Ergenekon soruşturmasında ele geçen belge ve dokümanlar örgütün propaganda yapabilmek için gazeteciye, köşe yazarına, muhabire, editöre, karikatüriste ihtiyacı olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

DARBE TEKLİF EDEN MEDYA PATRONU

Kitaptaki iddialara göre, Cem Uzan, Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık olacak bir tuğgeneral ve albayı açıkça darbeye davet eden şu sözleri kullanıyordu:

Cem Uzan: - Paşam paletleri bir çalıştırsanız aslında. Ben hiçbir şey bilmiyorsam DYP'nin İstanbul'unu biliyorum, ben sizinle parmağımı kesmeye iddiaya girerim bu rakam çıkmaz.

Kıvanç Değirmenci: - Hayır ben bir çalışma yapıyorum ve yaptığım çalışma çok önemli, basit bir şey değil.

Cem Uzan: - O çalışmayı bir kontrol edin, hata var.

Kıvanç Değirmenci: - O çalışmayı 29 Mart'ta göreceğiz. Başkan (Levent Ersöz): - Şimdi kendinize iyi bakın, Kılıcınız keskin olsun öyle diyorum, bizim açımızdan, bizimle ilgili konuştuğumuz konulardan hiçbir şüphe yok onu açık ve net ifade edeyim, özellikle Hayrullah'ın bu konuyu açıklaması son derece yararlı oldu, sizinle bu konuyu görüşmek açısında da. (sf.37-39)